Skip to main content

VĂ€lkommen till Schubergstorpsskolan

 • Nutid möter dĂ„tid

  Skolans historia gör sig pÄmind genom vackra kulturminnesmÀrkta mÄlningar i trappuppgÄngarna medan klassrummen Àr anpassade för dagens moderna undervisning.

 • KonstgrĂ€splan

  PÄ skolgÄrden finns det en konstgrÀsplan som Àr populÀr bland skolans elever.

 • NĂ€rhet till Vallarna, naturen och staden

  Schubergstorpsskolan har nÀra till naturen, havet, staden och Vallarna vilket gör att vi kan lÀra oss i olika miljöer och pÄ olika sÀtt.

 • Rastaktiviteter för alla

  Skolan har en rastaktivitetsvÀrd som anordnar varrierade rastaktiviteter för eleverna flera dagar varje vecka.

 • Mentorföretaget Petersson och Hansson

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Petersson och Hansson. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3 och 6 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  Samarbete Àr viktigt  för oss pÄ Schubergstorpsskolan. Tillsammans lÀr sig elever och lÀrare av varandra och vi utvecklar undervisning efter varje elevs förmÄga och behov. En viktig del i elevernas lÀrande Àr att ge Äterkoppling om vad de lÀrt sig och vad de behöver utveckla för att lÀra sig mer. Det Àr viktigt med varierad undervisning dÀr eleverna kÀnner till vad som Àr syftet och mÄlet med undervisningen.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  PÄ skolan jobbar mÄnga olika professioner. Förutom lÀrare och fritidspersonal finns det ett lokalt elevhÀlsoteam pÄ skolan. Teamet leds av rektor och bestÄr av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, speciallÀrare och specialpedagog. De arbetar tillsammans i ett nÀra samarbete med lÀrarna pÄ skolan och med vÄrdnadshavare.

  Trygga elever lÀr sig mer

  PÄ Schubergstorpsskolan hÀlsas eleverna varje morgon vÀlkomna av vuxna pÄ skolgÄrden och  i trapphuset. Det Àr tydligt ute pÄ rasterna att det finns vuxna för eleverna att vÀnda sig till dÄ personalen alltid har gula vÀstar pÄ sig ute. VuxennÀrvaro och tydliga gemensamma regler som elever och personal kommit överens om Àr viktiga fundament för att skapa en trygg och trivsam skola dÀr elever kan fokusera pÄ sitt lÀrande. 

  Kontakta

  Schubergstorpsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.