Välkommen till Schubergstorpsskolan

 • Nutid möter dåtid

  Skolans historia gör sig påmind genom vackra kulturminnesmärkta målningar i trappuppgångarna medan klassrummen är anpassade för dagens moderna undervisning.

 • Konstgräsplan

  På skolgården finns det en konstgräsplan som är populär bland skolans elever.

 • Närhet till Vallarna, naturen och staden

  Schubergstorpsskolan har nära till naturen, havet, staden och Vallarna vilket gör att vi kan lära oss i olika miljöer och på olika sätt.

 • Rastaktiviteter för alla

  Skolan har en rastaktivitetsvärd som anordnar varrierade rastaktiviteter för eleverna flera dagar varje vecka.

 • Mentorföretaget Petersson och Hansson

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Petersson och Hansson. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  Samarbete är viktigt  för oss på Schubergstorpsskolan. Tillsammans lär sig elever och lärare av varandra och vi utvecklar undervisning efter varje elevs förmåga och behov. En viktig del i elevernas lärande är att ge återkoppling om vad de lärt sig och vad de behöver utveckla för att lära sig mer. Det är viktigt med varierad undervisning där eleverna känner till vad som är syftet och målet med undervisningen.

  Stöd och hjälp i skolan

  På skolan jobbar många olika professioner. Förutom lärare och fritidspersonal finns det ett lokalt elevhälsoteam på skolan. Teamet leds av rektor och består av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, speciallärare och specialpedagog. De arbetar tillsammans i ett nära samarbete med lärarna på skolan och med vårdnadshavare.

  Trygga elever lär sig mer

  På Schubergstorpsskolan hälsas eleverna varje morgon välkomna av vuxna på skolgården och  i trapphuset. Det är tydligt ute på rasterna att det finns vuxna för eleverna att vända sig till då personalen alltid har gula västar på sig ute. Vuxennärvaro och tydliga gemensamma regler som elever och personal kommit överens om är viktiga fundament för att skapa en trygg och trivsam skola där elever kan fokusera på sitt lärande. 

  Kontakta

  Schubergstorpsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15