Skip to main content

VĂ€lkommen till Ljungbyskolan

 • Eget skolkök och god salladsbuffĂ©

  Maten som serveras pÄ skolan lagas i vÄrt egna skolkök som ocksÄ serverar en god salladsbuffé varje dag.

 • Rastaktiviteter med trivselledare

  PÄ skolan finns bÄde elever och lÀrare som Àr trivselledare. Tillsammans arrangerar de olika rastaktiviteter för skolans elever. 

 • Ljungbyloppet

  Gemensamma aktiviteter Àr viktigt för sammanhÄllningen pÄ skolan. En av dem Àr Ljungbyloppet. DÄ gÄr eller springer alla elever runt natursköna Ginstavallen.

 • NĂ„got för alla pĂ„ rasten

  PÄ vÄr stora skolgÄrd finns nÄgot för alla. HÀr finns allt frÄn fotbollsplan, basketkorgar och gagarink till motorikbana, gungor och smÄ stall för kÀpphÀstarna.

 • Nytt och frĂ€scht

  Skolans lokaler Àr ljusa och relativt nyrenoverade med ljuddÀmpande möbler.

 • Skoljoggen

  En annan gemensam aktivitet Àr den Ärliga skoljoggen. DÄ vandrar hela skolan runt vackra Ljungsjön.

 • Mentorföretaget Heidelberg Materials

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Heidelberg Materials. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3 och 6 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  PÄ Ljungbyskolan lÀr vi oss tillsammans och vi anpassar och utvecklar undervisningen utifrÄn vÄra elevers olika behov. För att eleverna hela tiden ska ta nÀsta steg i sitt lÀrande Àr vi noga med att ge eleverna feedback pÄ vad de lÀrt sig och vad de behöver göra för att lÀra sig Ànnu mer.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  Vi har en speciallÀrare och en specialpedagog som stöttar elever i behov av extra stöd samt en lÀrare som ger extra matematikstöd till de som behöver. PÄ skolan finns ocksÄ ett elevhÀlsoteam med rektor, kurator skolsköterska, specialpedagog och speciallÀrare som arbetar förebyggande med insatser pÄ olika nivÄer.

  Trygga elever lÀr sig mer

  VI-kompisar Àr ett arbete som vÄr kurator driver och dÀr vi aktivt arbetar med skolans vÀrdegrund i alla vÄra klasser pÄ skolan. Vi har Àven ett faddersystem dÀr Àldre elever tar hand om vÄra yngre elever. DÄ lÀr eleverna kÀnna varandra över Ärskurserna vilket skapar gemenskap och trygghet pÄ skolan. 

  Kontakta

  Ljungbyskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.