Välkommen till Ljungbyskolan

 • Eget skolkök och god salladsbuffé

  Maten som serveras på skolan lagas i vårt egna skolkök som också serverar en god salladsbuffé varje dag.

 • Rastaktiviteter med trivselledare

  På skolan finns både elever och lärare som är trivselledare. Tillsammans arrangerar de olika rastaktiviteter för skolans elever. 

 • Ljungbyloppet

  Gemensamma aktiviteter är viktigt för sammanhållningen på skolan. En av dem är Ljungbyloppet. Då går eller springer alla elever runt natursköna Ginstavallen.

 • Något för alla på rasten

  På vår stora skolgård finns något för alla. Här finns allt från fotbollsplan, basketkorgar och gagarink till motorikbana, gungor och små stall för käpphästarna.

 • Nytt och fräscht

  Skolans lokaler är ljusa och relativt renoverade med ljuddämpande möbler.

 • Skoljoggen

  En annan gemensam aktivitet är den årliga skoljoggen. Då vandrar hela skolan runt vackra Ljungsjön.

 • Mentorföretaget Abetong

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Abetong. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  På Ljungbyskolan lär vi oss tillsammans och vi anpassar och utvecklar undervisningen utifrån våra elevers olika behov. För att eleverna hela tiden ska ta nästa steg i sitt lärande är vi noga med att ge eleverna feedback på vad de lärt sig och vad de behöver göra för att lära sig ännu mer.

  Stöd och hjälp i skolan

  Vi har en speciallärare och en specialpedagog som stöttar elever i behov av extra stöd samt en lärare som ger extra matematikstöd till de som behöver. På skolan finns också ett elevhälsoteam med rektor, kurator skolsköterska, specialpedagog och speciallärare som arbetar förebyggande med insatser på olika nivåer.

  Trygga elever lär sig mer

  VI-kompisar är ett arbete som vår kurator driver och där vi aktivt arbetar med skolans värdegrund i alla våra klasser på skolan. Vi har även ett faddersystem där äldre elever tar hand om våra yngre elever. Då lär eleverna känna varandra över årskurserna vilket skapar gemenskap och trygghet på skolan. 

  Kontakta

  Ljungbyskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15