Välkommen till Fajansskolan

 • Klassrumsroboten AV1

  Med hjälp av vår klassrumsrobot kan elever som av någon anledning inte kan vara i skolan ändå vara med i undervisningen. Eleven styr roboten hemifrån och kan räcka upp handen, fråga om hjälp, eller diskutera med klasskompisar.

 • Bokhunden Bettan

  Labradoren Bettan är vår bokhund och är specialutbildad i att möta barn. Med Bettan får elever bland annat träna på att läsa högt och hon har hjälpt många elever att knäcka läskoden. Bettan kan också vara en lugn och trygg vän att komma ner i varv tillsammans med.

 • Tomtar på skolgården

  Varje år innan jullovet kommer tomten och smyger utanför skolan och knackar på våra fönstren. Det är alltid en spännande höjdpunkt för alla på skolan. Även Pippi och andra spännande figurer kan komma på besök.

 • Mentorföretaget Arla

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Arla. Tillsammans med Arla planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  Vi bedriver en varierad undervisning utifrån alla elevers behov. Med olika metoder, verktyg och material utmanar vi alla våra elever. Vi jobbar också med liknande strukturer och rutiner i alla årskurser. Det skapar trygghet och en bra grund för lärande.

  Stöd och hjälp i skolan

  Skolans elevhälsoteam med bland annat skolsköterska, kurator, skolpsykolog, specialpedagog och rektor följer regelbundet upp var olika grupper och elever befinner sig i sitt mående och lärande. Då kan vi tidigt se vilka elever som behöver anpassningar eller stöd och samtidigt forma stödet utifrån aktuellt behov.

  Trygga elever lär sig mer

  Två elever i varje årskurs 2-6 är utsedda till trivselledare. Tillsammans med vår trygghetsvärd är de utbildade i att ordna med rastaktiviteter för alla elever på skolan. 

  Genom att engagera elever att ordna roliga rastaktiviteter bygger vi en stark gemenskap och skapar en trygg och trivsam miljö i skolan.

  Kontakta

  Fajansskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15