Skip to main content

VĂ€lkommen till Skogstorpsskolan

 • Det lilla i det stora

  Även om vi Ă€r en stor skola med mĂ„nga elever har vi en stark gemenskap. Varje Ă„rskurs har ett arbetslag med pedagoger knutet till sig och varje klass har sina egna mentorer. Det skapar en stark tillhörighet och vi-kĂ€nsla.

 • Engagerat elevrĂ„d

  Elevdemokrati Àr nÄgot vi vÀrnar och uppmuntrar pÄ Skogstorpsskolan och vi har ett aktivt och engagerat elevrÄd.

 • Mat lagad med kĂ€rlek

  I vÄr matsal serveras nÀringsrik och god mat lagad frÄn grunden i vÄrt eget skolkök. Vi har ocksÄ ett stort och varierande salladsbord.

 • VĂ„r viktiga skolcoach

  VÄr skolcoach Àr "tjena tjena" med alla pÄ skolan. Han hÀnger med de Àldre eleverna pÄ rasterna och hÄller Àven i morgonaktiviteterna innan skolan börjar, till exempel dans, fotboll och musik.

 • Tidiga samordnade insatser (TSI)

  Skogstorpsskolan har tillgÄng till ett centralt stöd som kallas för TSI - Tidiga samordnade insatser. Det Àr ett arbetssÀtt för att vid behov stötta bÄde elever och vÄrdnadshavare, bÄde i skolan och pÄ fritiden.

 • Mentorföretaget Engelsons och Pelly

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Engelsons och Pelly. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2, 5 och 7.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3, 6 och 9 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  I varje Ärskurs jobbar vi i olika grupper utifrÄn elevers behov eller utifrÄn Àmnen och teman. Gruppernas storlek varierar utifrÄn elevgruppens behov. PÄ sÄ vis kan vi möta alla elever och utmana dem utifrÄn just vad de behöver för att ta nÀsta steg i sitt lÀrande. 

  Stöd och hjÀlp i skolan

  Skolans elevhÀlsoteam med bland annat skolsköterska, kurator, skolpsykolog, specialpedagog och rektor följer regelbundet upp var olika grupper och elever befinner sig i sitt mÄende och lÀrande. 

  Trygga elever lÀr sig mer

  För att skapa gemenskap och trygghet samverkar vi över stadierna och möter varandra med ömsesidig respekt. I vÄrt elevcafé pÄ högstadiet finns en elevcoach som aktivt arbetar med eleverna pÄ den fria tiden mellan lektioner. Skolan arbetar Àven aktivt med tidiga samordnade insatser (TSI). PÄ skolan finns aktiva elevrÄd, gemenskapsbyggande aktiviteter sÄsom morgon-fotboll och Àldre elever genomför aktiviteter för de yngre.

  Kontakta

  Skogstorpsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.