Välkommen till Skogstorpsskolan

 • Det lilla i det stora

  Även om vi är en stor skola med många elever har vi en stark gemenskap. Varje årskurs har ett arbetslag med pedagoger knutet till sig och varje klass har sina egna mentorer. Det skapar en stark tillhörighet och vi-känsla.

 • Engagerat elevråd

  Elevdemokrati är något vi värnar och uppmuntrar på Skogstorpsskolan och vi har ett aktivt och engagerat elevråd.

 • Mat lagad med kärlek

  I vår matsal serveras näringsrik och god mat lagad från grunden i vårt eget skolkök. Vi har också ett stort och varierande salladsbord.

 • Vår viktiga skolcoach

  Vår skolcoach är "tjena tjena" med alla på skolan. Han hänger med de äldre eleverna på rasterna och håller även i morgonaktiviteterna innan skolan börjar, till exempel dans, fotboll och musik.

 • Tidiga samordnade insatser (TSI)

  Skogstorpsskolan har tillgång till ett centralt stöd som kallas för TSI - Tidiga samordnade insatser. Det är ett arbetssätt för att vid behov stötta både elever och vårdnadshavare, både i skolan och på fritiden.

 • Mentorföretaget Engelsons

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Engelsons. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2, 5 och 7.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3, 6 och 9 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  I varje årskurs jobbar vi i olika grupper utifrån elevers behov eller utifrån ämnen och teman. Gruppernas storlek varierar utifrån elevgruppens behov. På så vis kan vi möta alla elever och utmana dem utifrån just vad de behöver för att ta nästa steg i sitt lärande. 

  Stöd och hjälp i skolan

  Skolans elevhälsoteam med bland annat skolsköterska, kurator, skolpsykolog, specialpedagog och rektor följer regelbundet upp var olika grupper och elever befinner sig i sitt mående och lärande. 

  Trygga elever lär sig mer

  För att skapa gemenskap och trygghet samverkar vi över stadierna och möter varandra med ömsesidig respekt. I vårt elevcafé på högstadiet finns en elevcoach som aktivt arbetar med eleverna på den fria tiden mellan lektioner. Skolan arbetar även aktivt med tidiga samordnade insatser (TSI). På skolan finns aktiva elevråd, gemenskapsbyggande aktiviteter såsom morgon-fotboll och äldre elever genomför aktiviteter för de yngre.

  Kontakta

  Skogstorpsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15