Välkommen till Okome skola

 • Stor skolgård med skog att upptäcka

  Här finns mycket att upptäcka och bjuder in till våra elevers fantasi och upptäckarglädje. 

 • Aktiv föräldraförening som arbetar tillsammans med skolan

  Föräldraföreningen arbetar tillsammans med skolan och förskolan i Okome för att vi tillsammans ska skapa bästa förutsättningarna för varje elev.

 • En iPad till varje elev

  Varje elev har en egen ipad vilket är ett stöd i lärandet i kombination med läromedel och andra undervisningsmetoder.

 • Mentorföretaget Derome

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Derome. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  Vi formar och anpassar undervisningen efter varje elevs behov och förutsättningar. Genom att utgå från elevernas nuläge kan vi utmana våra elever på den nivån de befinner sig. Då kan alla elever utvecklas utifrån just sin förmåga och vi ökar deras motivation att ta nya steg i sitt lärande.

  Stöd och hjälp i skolan

  Om elever är i behov av extra stöd i undervisningen kan vår specialpedagog hjälpa till. Vi har även ett elevhälsoteam på skolan med bland annat kurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektor. Tillsammans med pedagogerna kan de identifiera behov och arbeta med olika insatser för att hjälpa våra elever. 

  Trygga elever lär sig mer

  Att skapa roliga och aktiva raster är viktigt för tryggheten och gemenskapen på skolan. Våra rastvärdar ordnar roliga aktiviteter där alla får vara med. Vi arbetar även aktivt med att ta reda på var elever kan uppleva otrygga platser på skolan. Då vet vi var vi behöver förändra eller ha extra uppsikt. 

  Kontakta

  Okome skola

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15