Välkommen till Apelskolan

 • Hallands bästa skolkäk

  Det är få som slår oss på fingrarna när det kommer till skolmaten. 2019 fick vi utmärkelsen “Hallands bästa skolrestaurang”. Mat lagad från grunden är framgångsreceptet.

 • Underskatta inte kraften i en god fika

  På Apelskolan 7-9 fikar ofta elever och lärare tillsammans på rasterna. Det bygger en stark vi-känsla och gemenskap i korridorerna.

 • Rastaktiviteter

  På rasterna ser vi till att det finns roliga aktiviteter för eleverna i F-6. Det minskar risken för konflikter och skapar trygghet och gemenskap. På rasterna finns det även alltid rastvärdar närvarande.

 • Närhet till naturen

  Den vackra miljön i skolans närområde bjuder in till lärande genom lek och rörelse och upptäckter. Pinnskogen och Apels kulle är populära utflyktsmål.

 • Fin och fullstor idrottshall

  På skolområdet finns en fullstor idrottshall som går att dela upp i två. Den ger bra förutsättningar för idrottsundervisning samt lek och rörelse på fritidshemmet. 

 • Mentorföretagen Derome och Gekås Ullared

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Derome och Gekås Ullared. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2, 5 och 7. 

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3, 6 och 9 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  I undervisningen jobbar vi mycket tillsammans, parvis och i grupper för att lära eleverna att kommunicera, samarbeta och hjälpa varandra i sitt lärande. Samtidigt anpassar vi undervisningen för att varje elev ska kunna lära sig utifrån sitt nuläge och sina behov för att alla elever ska utvecklas.

  Stöd och hjälp i skolan

  På skolan finns ett elevhälsoteam med bland annat skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och specialpedagogisk kompetens. Tillsammans med pedagogerna kan de identifiera behov och arbeta med olika insatser för att hjälpa våra elever. Alla elever i årskurs 7-9 kan också få extra hjälp med sina studier via vår flexenhet. 

  Trygga elever lär sig mer

  Vi har ett värdegrundsarbete som vi utvärderar löpande och ständigt vill förbättra. Varje klass gör olika övningar och pratar om hur man är en bra kompis och vilka gemensamma värderingar som gäller i skolan. Våra klass- och elevråd är också viktiga för att skapa en skola där alla trivs och mår bra.

  Kontakta

  Apelskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15