Skip to main content

VĂ€lkommen till Apelskolan

 • Hallands bĂ€sta skolkĂ€k

  Det Ă€r fĂ„ som slĂ„r oss pĂ„ fingrarna nĂ€r det kommer till skolmaten. 2019 fick vi utmĂ€rkelsen “Hallands bĂ€sta skolrestaurang”. Mat lagad frĂ„n grunden Ă€r framgĂ„ngsreceptet.

 • Underskatta inte kraften i en god fika

  PÄ Apelskolan 7-9 fikar ofta elever och lÀrare tillsammans pÄ rasterna. Det bygger en stark vi-kÀnsla och gemenskap i korridorerna.

 • Rastaktiviteter

  PÄ rasterna ser vi till att det finns roliga aktiviteter för eleverna i F-6. Det minskar risken för konflikter och skapar trygghet och gemenskap. PÄ rasterna finns det Àven alltid rastvÀrdar nÀrvarande.

 • NĂ€rhet till naturen

  Den vackra miljön i skolans nÀromrÄde bjuder in till lÀrande genom lek och rörelse och upptÀckter. Pinnskogen och Apels kulle Àr populÀra utflyktsmÄl.

 • Fin och fullstor idrottshall

  PÄ skolomrÄdet finns en fullstor idrottshall som gÄr att dela upp i tvÄ. Den ger bra förutsÀttningar för idrottsundervisning samt lek och rörelse pÄ fritidshemmet. 

 • Mentorföretagen Ullareds LantmĂ€n och GekĂ„s Ullared

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Ullareds LantmÀn och GekÄs Ullared. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2, 5 och 7. 

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3, 6 och 9 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  I undervisningen jobbar vi mycket tillsammans, parvis och i grupper för att lÀra eleverna att kommunicera, samarbeta och hjÀlpa varandra i sitt lÀrande. Samtidigt anpassar vi undervisningen för att varje elev ska kunna lÀra sig utifrÄn sitt nulÀge och sina behov för att alla elever ska utvecklas.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  PÄ skolan finns ett elevhÀlsoteam med bland annat skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och specialpedagogisk kompetens. Tillsammans med pedagogerna kan de identifiera behov och arbeta med olika insatser för att hjÀlpa vÄra elever. Alla elever i Ärskurs 7-9 kan ocksÄ fÄ extra hjÀlp med sina studier via vÄr flexenhet. 

  Trygga elever lÀr sig mer

  Vi har ett vÀrdegrundsarbete som vi utvÀrderar löpande och stÀndigt vill förbÀttra. Varje klass gör olika övningar och pratar om hur man Àr en bra kompis och vilka gemensamma vÀrderingar som gÀller i skolan. VÄra klass- och elevrÄd Àr ocksÄ viktiga för att skapa en skola dÀr alla trivs och mÄr bra.

  Kontakta

  Apelskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.