Skip to main content

Vad händer just nu?

På denna sida kan du följa vad som händer i arbetet med kvarteret Trädgården just för stunden. 

21 maj 2024

Nu är rekryteringen av enhetschefer till kvarteret Trädgården klar! Ann Gren, Ronnie Gustafsson och Kristin Bengtsson kommer att driva verksamheten tillsammans. I dag besökte de kvarteret och fick se hur långt vi kommit i renoveringen. Nu har till exempel väggarna kommit upp till hus 4, som är den nya tillbyggnaden av det särskilda boendet. 

 • Två kvinnor och en man står bredvid varandra framför ett gult tegelhus.

  Ann Gren, Ronnie Gustafsson och Kristin Bengtsson – enhetschefer för kvarteret Trädgården.

 • Väggar i cement som monterats på en husgrund.

  Några av väggarna på hus 4 är nu uppe.

  22 april 2024

  Visst är den nya träfasaden på hus 1 fin!

   18 april 2024

   Just nu är Rörbecksgatans gruppbostad ganska luftig och öppen eftersom vissa väggar har rivits för att möjliggöra en mer tillgänglig planlösning och en ny entré. Gamla tapeter har tittat fram. 

    17 april 2024

    Här förbereds för att kunna gjuta hus 4. Nu kan man få en känsla för hur stort huset kommer bli och var hus 1 och hus 4 ska byggas ihop. 

     8 april 2024

     Nu är det vår i Trädgården. Fasaden på utbyggnaden av hus 1 är uppsatt och kvarteret har fått nya växter, buskar och bänkar. Schackborden är uppställda på innergården till hus 3. Inom kort kommer du som bor i kvarteret att kunna hämta schackpjäser i trapphuset vid postboxarna.

     • Schackbord som står på en innergård.
     • Innergård mellan gula tegelbyggnader med rött tak.
     • Byggnad med mörk träfasad bakom ett byggstaket.
     • Nyanlagda rabatter framför en gul tegelbyggnad.

      1 mars 2024

      Nu är äntligen den första delen av rekryteringen av nya medarbetare till Trädgården igång! Vi söker nu tre enhetschefer som vill vara med och bygga upp kvarteret Trädgården. Är du intresserad av att jobba med oss, eller känner någon som du tror passat i rollen?

      Uppdatering 25 mars: Nu är ansökningsperioden avslutad och arbetet med att gå igenom ansökningarna har börjat. Vi tackar för alla ansökningar som kommit in!

      Få oss som kollegor! Projektledare Ida Rydén, områdeschef Heidi Anderssen Evesson och driftledare Per-Anders Petterson.

      26 februari 2024

      Det pålas i kvarteret för hus 4. Det innebär att man slår ner pålar i marken för att få en säker och stabil grund att bygga på. 

       6 februari 2024

       Arbetet med de första avdelningar i det särskilda boendet är i full fart. Det läggs golv och väggar målas. Badrum kaklas och får ny inredning.

       • Inomhusmiljö under renovering.
       • Ett badrum under renovering.

        1 februari 2024

        I dag flyttade två dagverksamheter in i sina nya lokaler i kvarteret Trädgården. Det är dagverksamheterna Flora och Trädlyckan som nu flyttar in i nya lokaler på Ringvägen 13 B och C. I samband med flytten byter de även namn till Trädgårdens dagverksamhet B och C. 

        Undersköterskorna Anki Petersson, Veronica Ladd och Lisbeth Larsson är tre av dagverksamheternas fem medarbetare. De är på plats i sina nya lokaler för att ställa iordning allt inför öppningen.

         18 december 2023

         I februari går flyttlasset igen för hyresgästerna i kvarteret. Hyresgästerna som flyttade i början på 2023 ska snart få flytta tillbaka till sina nyrenoverade lägenheter i hus 3. Då ska även deras grannar i hus 2 flytta eftersom det huset också ska renoveras. Planeringen för flyttarna är i full gång. Projektet jobbar med att säkerställa att alla hyresgäster får information om hur det ska gå till och vilken hjälp de kan få.

         27 november 2023

         Här kommer kvarterets fjärde hus att stå. Under de senaste veckorna har de gamla husen rivits. Bilderna visar hur det såg ut innan från Sandgatan, hur det ser ut nu och hur det är tänkt att se ut när huset är byggt.

         • Ett äldre, ljusgult trähus med mörka knutar.
         • En byggarbetsplats omgärdad av staket.
         • Arkitektritad bild på ett modernt tegelhus med ett träd i förgrunden.

         14 november 2023

         I dag har dagverksamheterna Flora och Trädlyckan besökt sina nya lokaler i hus tre. De ska flytta dit i februari 2024.

         3 oktober 2023 

         Hus tre har fått ett nytt tak! På bilderna ser du hur det såg ut innan och hur det ser ut nu med nya takpannor.

         • En gul tegelfastighet med byggställningar i förgrunden. Taket är gammalt och slitet.
         • En gul tegelfastighet med byggställningar runt om. På taket ligger nya, orange tegelpannor.

         6 september 2023

         Nu är det klart med rivningslov. Inom kort kommer byggområdet utökas ut mot Sandgatan och de två husen som är där idag kommer rivas för att ge plats åt hus 4. Det preliminära tillträdet för hus 4 är vecka 44, 2025.

         21 juli 2023

         Detaljplanen för kvarteret vinner laga kraft. Här kan du läsa mer om detaljplanen

         20 maj 2023

         Här har det förberetts med pålning och borttagning av tegel för att göra det möjligt att bygga ut huset. Utbyggnaden möjliggör för fler lägenheter i särskilt boende.

         • En fastighet med träskivor för fönstren. Till höger om fastigheten syns en stor, avlång form där betongplattan ska gjutas.

         15 maj 2023

         Sedan första släggtaget i januari har rivningsarbetarna jobbat hårt! På bilderna ser du hur det ser ut nu, när flera väggar är borta och hål har gjorts i ytterväggarna där de nya balkongerna ska monteras. Fram kom även flera olika tapeter!

         • Stor avlång yta inne i fastigheten där väggar rivits ner.
         • Ett hål i väggen genom vilket man ser träd och kringliggande fastigheter. I förgrunden syns stor vita säckar.
         • Färgglad blommig tapet med vit botten.
         • Ett stort rum med betonggolv och betongväggar. På några ställen sitter en gammal tapet med vit botten och röda ränder..

         17 februari 2023

         Nu har alla hyresgäster som bor i hus 3 flyttat över till hus 2. De ska bo där under tiden deras lägenheter renoveras. I början av 2024 kommer de att få flytta tillbaka till hus 3, några till samma lägenhet och några till en ny lägenhet.

         31 januari 2023

         I dag togs det första släggtaget inne på det särskilda boendet. En symbolisk handling som blir startskottet för projektet Kvarteret Trädgården. Med på plats från kommunens sida var bland annat socialnämndens ordförande Andreas Engebrethsen, socialchef (nu fd) Johan Klingborg, biträdande socialchef Martina Lund och projektledare Ida Rydén. På bilden ser du, utöver Andreas Engebrethsen, även Christina Johansson som är ordförande i Fabos styrelse.