Skip to main content

Södergruppen

Södergruppen är en daglig verksamhet i Heberg. Verksamheten har 20 platser, åtta medarbetare och drivs av Falkenbergs kommun.

Verksamhetens inriktning

Här på Södergruppen kan du delta utifrån dina egna förutsättningar och förmågor. Du har en egen arbetsplats, där du utför dina arbetsuppgifter. Det kan till exempel vara:

  • Olika typer av legoarbete
  • Tillverkning av tändkottar
  • Kreativt skapande
  • IT/datoruppgifter.

Du får också möjlighet att röra på dig varje dag, antingen genom promenader, dans, yoga eller cykling. Vi vill att du ska få en meningsfull sysselsättning och att dina dagar är planerade på bästa sätt för att du ska få en rolig och utvecklande arbetsplats.

Inomhusmiljö

Vi har tre stora arbetsrum, där ni deltagare har varsin arbetsplats. Utöver arbetsrummen så finns det några små, enskilda rum som kan användas av alla deltagare under delar av dagen. Vi har även ett stort aktivitetsrum, ett aktivitetskök, rastrum, kök och matsal. Det finns ett vilrum, två sinnesrum med fokus på avkoppling och stimulans av dina sinnen och ett härligt badrum med bubbelbadkar.

Utomhusmiljö

Verksamheten bedrivs i en av fastigheterna på Söderskolanområdet i Heberg. Det är ett naturskönt område med en hästhage precis utanför. Byggnaden är ett enplanshus med två entréer, varav en har ramp. Vid ena entrén har vi en sittgrupp där det finns möjlighet till att sitta utomhus under årets varmare dagar. På baksidan har vi ett växthus, där alla som vill kan hjälpa till att odla både blommor och grönsaker.

Kontakta Södergruppen

Enhetschef

Marie Scott
0346-88 68 19
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Södergruppen

H-huset, Heberg 318
311 96 Heberg
0346-88 58 42

Besöksadress: H-huset, Heberg 318, 311 96 Heberg