Skip to main content

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet Àr en sysselsÀttning för dig som har en funktionsnedsÀttning eller förvÀrvad hjÀrnskada enligt LSS. 

Daglig verksamhet vÀnder sig till dig som Àr i yrkesverksam Älder som inte har, eller klarar av att ha, ett arbete pÄ den öppna arbetsmarknaden. Det Àr en LSS-handlÀggare i kommunen som beslutar om du har rÀtt till daglig verksamhet. Daglig verksamhet Àr inte en anstÀllningsform.

Arbetsuppgifterna pÄ daglig verksamhet skiljer sig, beroende pÄ verksamhetens inriktning. Det kan vara arbetsuppgifter som liknar uppgifter pÄ andra arbetsplatser i samhÀllet, men det kan ocksÄ vara aktiviteter med habiliterande syfte.

Olika inriktningar

Vi har mÄnga olika inriktningar i vÄra verksamheter för att du ska kunna fÄ en placering utifrÄn vad du Àr intresserad av, vad du har gjort tidigare och vad du kan och vill göra nu.

Alla mÀnniskor Àr unika. Vi hjÀlper dig genom att sÀkerstÀlla att dina arbetsdagar blir anpassade efter just dina förmÄgor, styrkor och intressen. Vi vill att du ska kunna fÄ det stöd du behöver för din personliga utveckling.

Ökad livskvalitet

Det ska kÀnnas meningsfullt att vara pÄ daglig verksamhet, ge dig en ökad livskvalitet och en delaktighet i samhÀllet. Det ska mÀrkas att du Àr viktig pÄ din arbetsplats och att du har en sysselsÀttning som fÄr dig att mÄ bra.

Dagliga verksamheter i Falkenbergs kommun