Stöd i ditt föräldraskap

De flesta föräldrar går någon gång igenom perioder där man har utmaningar i sitt föräldraskap. Om du är förälder och behöver råd eller stöd så kan du vända dig till oss på behandlingsenheten.

På behandlingsenheten jobbar vi med familjer som har barn och ungdomar som är 0-20 år gamla.

Fem fria stödsamtal

Att vara förälder innebär glädje och hopp, men också oro och svårigheter. Har du som förälder bekymmer med att få vardagen med ditt barn att fungera? Du kan höra av dig till oss för att få råd och stöd i din föräldraroll. 

De frågor du brottas med kan till exempel handla om:

  • Konflikter i vardagen
  • Hur man hanterar sociala medier
  • Gränssättning
  • Droger, alkohol eller spel

Vi erbjuder fem fria samtal. Samtalen är kostnadsfria och sker utan journalföring och dokumentation. Behöver du ytterligare stöd hjälper vi dig att ansöka om det via en socialsekreterare.

Kontakta oss

Behandlingsenheten

Övrig hjälp inom kommunen

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP)

BUP har till uppgift att stödja och behandla barn och ungdomar som mår psykiskt dåligt. Om du är orolig för ditt barns psykiska hälsa kan du vända dig BUP.

Här kan du läsa mer om BUP i Falkenberg.länk till annan webbplats

Familjecentralen i Skogstorp

Familjecentralen i Skogstorp vänder sig till alla föräldrar med barn i åldern 0-6 år. I Familjecentralens lokaler finns både öppna förskolan och BVC. Du kan även få råd och stöd i din föräldraroll av vår socionom, både i enskilda samtal och i grupp.

Välkommen att komma förbi eller höra av dig på telefon 072-14 19 320

Familjecentralen i Skogstorp länk till annan webbplats

Nationellt stöd

Bris stöd till vuxna om barn

På Bris.se hittar du som vuxen stöd, tips och information om frågor som rör barn och unga. Till Bris vuxentelefon om barn kan du ringa om du vill prata om oro kring dina egna eller någon annans barn upp till 18 år. De som svarar är erfarna kuratorer. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman. Syftet är att du som vuxen ska få stöd, vägledning och information om hur du kan bidra till att förändra ett barns situation till det bättre.

Bris vuxentelefon har nummer 0771-50 50 50 och är öppet alla vardagar 9-12. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal och du kan vara anonym.

Läs mer om Bris här.länk till annan webbplats

Attention

Attention är en intresseorganisation för alla med och anhöriga till personer med neuropsykiatriska funktionsavvikelser så som: ADHD/DAMP, Asperger Syndrom, Tourettes syndrom, tvångssyndrom, dyslexi/dyskalki och liknande diagnoser.

Läs mer om Attention härlänk till annan webbplats.

Föräldralinjen - Mind

När du känner dig osäker i din föräldraroll, eller är en nära vuxen till ett barn vars situation du oroar dig för, kan det kännas bra att få prata med någon professionell. Hos oss på Föräldralinjen får du möjlighet att både ställa frågor och bolla tankar för att hitta nya förhållningssätt och vägar till en bättre situation.

Föräldralinjen - stödlinje för dig som är orolig för ett barnlänk till annan webbplats

Storgatan 22, 311 30 Falkenberg

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15