Skip to main content

Familjecentralen i Skogstorp

Familjecentralen Skogstorp vÀnder sig till alla förÀldrar med barn i Äldern 0-6 Är. I Familjecentralens lokaler finns bÄde öppna förskolan och BVC. Du kan Àven fÄ rÄd och stöd av vÄr socialrÄdgivare. Vi erbjuder olika former av förÀldragrupper och aktiviteter.

PÄ Familjecentralen arrangeras trÀffar med olika innehÄll och teman utifrÄn förÀldrars behov och efterfrÄgan. Vi erbjuder olika förÀldragrupper som till exempel babycafé, babymassage, unga förÀldrar, smÄbarnsrytmik, tematrÀffar och ABC-trÀffar.

PÄ Familjecentralen Skogstorp kan du prata med och utbyta erfarenheter med andra förÀldrar om allt frÄn barnmat till hur du fÄr livet att gÄ ihop som förÀlder. Det gÄr Àven att fÄ stöd frÄn oss som arbetar hÀr, enskilt eller i grupp. Det kan till exempel handla om frÄgor som rör förÀldraskap och relationer.

Du hittar aktuell information pÄ Familjecentralens facebooksidalÀnk till annan webbplats och Familjecentralens instagram

Familjecentralen samlar verksamheter för förÀlder och barn

PÄ familjecentralen hittar du öppen förskola, BVC och socialrÄdgivare i samma lokaler. Detta Àr nÄgot som underlÀttar samarbetet och ökar tillgÀngligheten för barn och förÀldrar. Det blir lÀttare att upptÀcka och möta behov hos barnfamiljer. Samverkan innebÀr ocksÄ att vi fÄr bÀttre förutsÀttningar att skrÀddarsy lösningar för ett sÀrskilt behov.

Öppna förskolan pĂ„ Familjecentralen Skogstorp

Öppna förskolan Ă€r en mötesplats för vuxna och barn tillsammans i en pedagogisk stimulerande miljö. HĂ€r finns möjlighet till bĂ„de aktivitet och avkoppling. PĂ„ öppna förskolan arbetar Susanne Ekman, förskollĂ€rare, som erbjuder en varierad verksamhet med till exempel sĂ„ng, rytmik, dans, lek och skapande i nĂ€ra samarbete med dig och ditt barn.

Du behöver inte anmÀla dig utan kan komma nÀr det passar dig och ditt barn. Verksamheten Àr gratis. 

BVC pÄ Familjecentralen Skogstorp

Öppna förskolan blir till ett lekfullt vĂ€ntrum till BVC. Barnsjuksköterska Ulrika Carrefors arbetar dagligen pĂ„ BVC/Familjecentralen Skogstorp. Även barnsjuksköterska Beatrice Sommer finns pĂ„ plats ett par dagar i veckan. Det finns ocksĂ„ möjlighet att boka tid med BVC-lĂ€kare Linn StĂ„hl och barnpsykolog Katarina Cedergren.

RÄd och stöd pÄ Familjecentralen i Skogstorp

Cecilia Oknestam, socionom, arbetar bÄde i den öppna verksamheten och pÄ vÄra förÀldragruppstrÀffar med att ge rÄd och stöd.
Som socionom pÄ Familjecentralen Àr hennes roll bland annat att lÀra kÀnna förÀldrar och barn i ett tidigt skede för att vid eventuella behov och svÄrigheter kunna erbjuda rÄd och stöd bÄde enskilt och i grupp.

Cecilia arbetar Àven med Unga förÀldrar .... Du som Àr nybliven ung förÀlder eller blivande ung förÀlder i slutet av graviditeten har en möjlighet att gÄ i gruppverksamhet tillsammans med ditt barn under barnets första levnadsÄr. Gruppen vÀnder sig till dig som Àr under 23 Är.

Ordinarie öppettider för öppna förskolan pÄ Familjecentralen Skogstorp

Observera att tiderna nedan kan variera pÄ grund av högtider, lovdagar, sjukdom, utbildning m.m. Se Familjecentralens kanaler i sociala medier för aktuella tider och eventuella avvikelser.

MĂ„ndag:

9.30-12.00 SpÀdbarnsmassage - föranmÀlan

13.00-16.00 FörÀldrar och barn 0-6 Är

Tisdag:

9.00-12.00 SmÄbarnsöppet 0-2 Är

Onsdag:

09.30-11.30 FörÀldragrupp/Babycafé med tema 0-12 mÄnader -Riktad grupp knutet till BVC Skogstorp.

13.00-16.00 FörÀldrar och barn 0-6 Är

Torsdag:

10.00-12.00 SmÄbarnsöppet 0-18 mÄnader, Babyrytmik 10.30

13.30-16.00 Unga förÀldrar - gruppverksamhet, varannan vecka

Fredag:

Gruppverksamhet

Övrigt:

17.30-20.00 ABC - Alla Barn i Centrum startar kontinuerligt - anmÀl ditt intresse

ViolvÀgen 9, 311 33 Falkenberg

Kontakta Familjecentralen

 • Samordnare och förskollĂ€rare

  • Susanne Ekman
  • Den hĂ€r e-postadressen skyddas mot spambots. Du mĂ„ste tillĂ„ta JavaScript för att se den.
  • Telefon: 0346-88 52 05
  • Mobil: 073-156 41 33
 • Barnsjuksköterska BVC

 • Socionom

  • Cecilia Oknestam
  • Den hĂ€r e-postadressen skyddas mot spambots. Du mĂ„ste tillĂ„ta JavaScript för att se den.
  • Mobil: 076-513 03 13
 • Marie Haglund Pettersson

  • Rektor
  • Den hĂ€r e-postadressen skyddas mot spambots. Du mĂ„ste tillĂ„ta JavaScript för att se den.