Falkenbergs kommun har många välbesökta badplatser, både stränder och insjöbad. Här hittar du en lista på alla badplatser och en beskrivning av hur vi sköter våra kommunala stränder.

Tillgänglighet på stranden

I Falkenberg är nedfarten vid Ocean Hotel i Skrea strand och badplatserna Olofsbo havsbad och Ätrafors tillgänglighetsanpassade så att personer med fysiska funktionsvariationer lättare ska kunna ta sig ner till vattnet. Badplatsen i Ätrafors blir klar innan midsommar. Baden ligger centralt placerade på stranden och i anslutning till flera parkeringsplatser och toalett för rörelsehindrade.

På alla tre badplatserna finns strandmattor som sträcker sig från stranden och fram till vattnet. På plats finns även badrullstolar att låna. Badrullstolen har bredare hjul och kan köras på stranden utan att sjunka ned i sanden. Stolarna är till för både barn, ungdom och vuxna.

Mattorna och badrullstolarna är på plats under badsäsong.

Fler badrullstolar så fler kan bada samtidigt

På badplatsen i Skrea strand finns två badrullstolar – så fler kan bada samtidigt.

Låna badrullstol gratis

Du lånar badrullstolen genom att mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Där får du ett autosvar till din mejl med kod till låset så att du kan låsa upp badrullstolen. Du kan även ringa till kommunens kontaktcenter på 0346-88 60 00 och få koden av dem.

Badbryggor på Bacchus

Utmed piren utanför Bacchus ligger sju utsiktsplatser. På fyra av dessa finns det badtrappor ner till vattnet. Här finns också två grillplatser och en toalett.

På Falkenberg.se hittar du mer information om badbryggornalänk till annan webbplats

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15