Skip to main content

Småhustomter i Stafsinge

Kartbild över alla tomter.

I Stafsinge bor du i en lantlig miljö med cykelavstånd till stadskärnan. Du har nära till det mesta – förskolor, skolor och några av västkustens finaste stränder. Här finns flera tomter till salu.

Nära till det mesta

I Stafsinge har du nära till det mesta. Här har du gång- och cykelavstånd till Falkenbergs stadskärna, Tånga handelsområde, förskolor och grundskola. Men även matbutik och Falkenbergs gymnasieskola.

Du har nära till Falkenberg station och därifrån kan du ta tåget mot Göteborg eller Köpenhamn. Till Göteborg tar du dig på en timme. Snabbare går det till både Halmstad och Varberg. 

Du har lekplatser, stränder, golf och natur runt hörnet

Om du är badsugen cyklar du till Stafsinge strand, Skrea strand eller Olofsbo strand. Och naturen har du precis runt hörnet. Spring din löprunda, gå stavgång eller ta en picknick i de omgivande lövskogarna. I området finns en bollplan och större lekplats där barnen kan träffa nya kompisar. Utegym, fotbollsplaner och Björnhults golfbana finns också på bekvämt avstånd.

Pris och tomtstorlek

Tomterna är mellan 800 och 1200 kvadratmeter stora. Priset per tomt är 1,1 miljoner kronor och säljs exklusive anslutningsavgifter för vatten och avlopp, el, tele och fiber.

I Stafsinge är det planerat att släppa fler tomter i framtiden, när är ännu inte bestämt.

Här finns tomterna

Kartan visar alla tomter vi har i området. Den uppdateras löpande och visar om en tomt är till salu (grön), reserverad (gul) eller såld (röd). Du kan klicka på en tomt för att få upp information om den. Du kan också zooma in och ut samt välja vilken typ av karta du vill se.

Dessa tomter är till salu just nu

I den här listan får du en snabb överblick över vilka tomter som fortfarande är till salu.

Viktigt att veta om tomterna

Precis som i alla bostadsområden så finns det en detaljplan som reglerar hur stora husen får vara och hur de får placeras på tomten. För den här delen av Stafsinge så får bostadshuset och andra byggnader på tomten ha en byggnadsyta på max 30 procent av hela fastigheten, dock högst 300 kvadratmeter.

Så här får du bygga på de olika tomterna:

Tomterna på järnåldersvägen och bronsåldersvägen: För dessa tomter är den maximala nockhöjden 8 meter. Här är det möjligt att bygga upp till tvåplanshus.

Tomterna på Bronsgjutarvägen samt Stenåldersvägen 1 och 3: Här finns möjlighet att bygga 1,5-planshus med sadeltak och en taklutning på 38-45 grader samt en högsta byggnadshöjd på 3,5 meter.

Är du osäker på om ditt tänkta hus kan byggas på den tomten du har tittat på så dubbelkolla med din husleverantör. Titta också på detaljplanen för området. 

Ta en titt på detaljplanen för området

Vill du få bra koll över vad som gäller i området så ska du ta dig en titt på detaljplanen. Klicka på länken för att komma vidare. Vill du öppna detaljplanen i ett eget fönster eller flik- kan du högerklicka på den och välja öppna i ny flik.

pdf Detaljplan tomter i Stafsinge (5.76 MB)

Du behöver stå i tomtkön för att kunna köpa en tomt

För att få köpa en tomt behöver du stå i den kommunala tomtkön. 

Så köper du en småhustomt

Regler för tomtkö och tomtköp

Anmäl dig till tomtkön

Kontakta oss

Mark- och exploateringsenheten
0346-88 60 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Falkenberg Växer