Skip to main content

Olika yrkesområden

Som vikarie inom vård och omsorg har du ett viktigt uppdrag där du dagligen gör skillnad i människors vardag. Vi söker vikarier till våra äldreboenden, hemtjänsten och till våra grupp- och serviceboenden för personer med en funktionsnedsättning.

Kommunens omsorgsarbete handlar om stödja och ge omsorg till personer så att de får en fungerande och bra vardag. Detta sker alltid i samspel med vårdtagarna.

För att du ska kunna söka jobb hos oss måste du vara 18 år. Inom hemtjänsten och boendetstödet behöver du också körkort.

Varför ska du jobba som vikarie inom vård och omsorg?

Tjäna pengar

Många tror att det är dåligt betalt att jobba inom äldreomsorg eller funktionsstöd/LSS. Ingångslönen varierar beroende på din ålder. Men som outbildad 18-åring som inte har någon tidigare erfarenhet av arbete inom vård och omsorg får du en heltidslön på 20 130 kronor i månaden, före skatt. Tillsammans med semesterersättningen blir det 22 545 kronor i månaden, före skatt.

Utöver det får du ersättning för obekväm arbetstid vid kvälls- och helgarbete. Jobbar du till exempel varannan helg och några kvällar så hamnar lönen på 24 625 kronor, före skatt.

Vad får du då ut i lön?

Skatteavdraget varierar beroende på om du har andra inkomster under året, men med normalskatt får du  19 300 kronor utbetalt för en månads arbete, utifrån exemplet här ovan.

Meningsfullt arbete

Du gör skillnad i en annan människas liv, varje dag. Du mår också bra av att hjälpa andra. Varje person du möter i ditt jobb bär på en egen historia och ni kommer att bygga en relation till varandra längs vägen. Det är berikande på många sätt och vi tror att du kommer att känna att det är meningsfullt att gå till jobbet.

Roligt på jobbet

Du jobbar tillsammans med erfarna undersköterskor, men också med andra sommarvikarier i din egen ålder. De vikarier vi pratat med säger att det brukar bli go stämning och en fin gemenskap!

Kontakta bemanningsenheten

I Falkenbergs kommun är alla vikarier anställda av bemanningsenheten. Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor, eller om du är intresserad av att jobba som vikarie inom vård och omsorg.

Bemanningssamordnare

Estelle Jensen
0346-88 59 76
072-141 39 21
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bemanningssamordnare

Jessica Gripse
0346-88 66 89
072-233 07 91
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bemanningsledare

Alexandra Håkansson
0346-88 52 90
079-060 71 94
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.