Skip to main content
I Falkenberg och Halland är det Hallandstrafiken som ansvarar för kollektivtrafiken. De ansvarar till exempel för planering av trafiken, tidtabeller, biljetter och kundservice.

Åk buss

Falkenbergs bussterminal ligger vid den gamla tågstationen, i södra änden av Holgersgatan (se karta nere på sidan). Från bussterminalen utgår både landsortsbussarna och stadsbussarna. Här finns också Hallandstrafikens huvudkontor.

Se tidtabeller på Hallandstrafiken.selänk till annan webbplats

Kontantfria bussar

Du kan inte betala med kontanter på Hallandstrafikens bussar. Biljetter köper du i förväg med resekort eller med bankomatkort ombord på bussen. Det går också att betala med Hallandstrafikens app som du kan ladda ner till din smartphone.

Kontakta Hallandstrafiken

Om du har synpunkter eller förbättringsförslag vad gäller kollektivtrafiken var god kontakta Hallandstrafiken. Det är de som ansvarar för till exempel tidtabeller och skötsel av busshållplatser.

Kontakta Hallandstrafiken

Skolbuss

Läs mer om skolskjuts i grundskolan

Åk tåg

Falkenbergs tågstation ligger i norra utkanten av tätorten Falkenberg, cirka två kilometer från centrum (se karta nere på sidan). Stationsområdet har fyra spår och obemannade väntsalar där det finns biljettautomater för resor med Hallandstrafiken och Öresundstågen. Tågbiljetter säljs också av Pressbyrån på Stortorget i centrum.

Se tidtabeller för Öresundstågenlänk till annan webbplats

Se tidtabeller för SJlänk till annan webbplats

Buss 1 går till stationen

Busslinje 1 går mellan centrum och stationen. En giltig tågbiljett gäller även för resan till och från stationen. Bussarna går i anslutning till tågen och väntar in dem vid måttliga förseningar. Även busslinjerna 553, 555 och 557 kör inom stationen.

Goda parkeringsmöjligheter på tågstationen

Cykelparkering finns med tak och möjlighet att låsa fast din cykel. Från centrum kan du cykla på cykelbana hela vägen till stationen. 

Bilparkering finns på båda sidor av stationen och all parkering är avgiftsfri.

Dessa parkeringsplatser finns:

  • Parkering 24 timmar
  • Parkering 7 dygn
  • Handikapparkering

Här finns även en lastplats och en parkeringsplats för taxi.

Stationer för buss och tåg i Falkenberg