Skip to main content

Berguven

Berguven är ett boende för personer med demenssjukdom. Det ligger i stadsdelen Falkagård.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Inomhusmiljö

På Berguven finns 48 lägenheter, fördelade på tre våningsplan och sex avdelningar. Det finns trivsamma gemensamhetsutrymmen och kök för de åtta boende som bor på varje avdelning. Lägenheterna är på cirka 30 kvadratmeter och är utrustade med diskbänk, spis, mikrovågsugn, kyl och frys. En av lägenheterna används som aktivitetslägenhet.

Utomhusmiljö

Varje våningsplan har en stor balkong mot vår innergård. Boende och personal kan njuta av innergården där det exempelvis finns blomplanteringar, odlingslådor som vi odlar i och ett träd där vi plockar körsbär. Vid fint väder brukar vi även passa på att spela boule, ta en fika i solen eller promenera. Det finns flera fina promenadstråk i naturskön miljö runt boendet.

Utbudet på Berguven

Det anordnas aktiviteter på boendet så gott som dagligen och ibland åker vi på utflykter. Ibland bjuder vi även in till trädgårdskonserter. Vi har ett gott samarbete med frivilliga från Röda korset som kommer hit och hjälper till med aktiviteter. Följ oss gärna på Instagram för att ta del av vår vardag. Där heter vi Berguven_Falkenberg.

Berguven är det första stjärnmärkta boendet i Halland. Stjärnmärkningen delas ut av Svenskt demenscentrum. Det är ett bevis på vi kontinuerligt upprätthåller vår kunskap kring demenssjukdomar och att vi har ett personcentrerat arbetssätt. Vi strävar efter att erbjuda en hemlik och stimulerande miljö där alla känner sig delaktiga och trygga. Vi vill att de boende får en god och personlig omvårdnad där glädje och skratt har en självklar plats i vardagen.

Personalgruppen består i huvudsak av undersköterskor. Det finns tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare vid behov. Vi får regelbundet besök av tandvård, fotvård och frisör.

Kontakta Berguven

Enhetschef plan 2 och 3

Ronnie Gustafsson
0346-88 54 20

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Enhetschef plan 1

Kristin Bengtsson
0346-88 55 40

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Assistent

Madeleine Hertinge
0346-88 54 21

Verksamhetsledare

Ann Kristiansson
0346-88 55 52
072-142 94 21
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Avdelningar

Lärkan

Måsen

Näktergalen

Svalan

Tranan

Trasten

Besöksadress: Berguvsvägen 9, 311 39 Falkenberg