Skip to main content

Tillgänglighetsredogörelse för Felanmälan i mobilapp och webb

Falkenbergs kommun står bakom Infracontrols mobilapp och webbplats för felanmälan. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen och appen. Den här redogörelsen beskriver hur Infracontrols mobilapp och webbplats för felanmälan uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är mobilappen och webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen och appen inte är helt tillgängliga, nämligen kartan. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av mobilappen och webbplatsen?

Om du behöver innehåll från mobilappen eller webbplatsen i något annat format, kan du meddela oss det via formuläret Lämna synpunkter på webbplatsen.

Vi svarar dig skyndsamt.

Du kan också kontakta oss på följande sätt, via vårt kontaktcenter:

  • skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • ring 0346-88 60 00

Rapportera brister i mobilappens eller webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra mobilappens och webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss via formuläret Lämna synpunkter på webbplatsen så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.
Anmäl bristande tillgänglighet (digg.se).

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är helt förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1.

Innehåll som inte omfattas av lagen

Det innehåll som beskrivs här är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt 9 § i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Formulärets/appens karta är inte avsedd för navigering och undantas därmed enligt 9 § i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Kartan innehåller till mycket stor del grafiska element och är således väldigt svår att tillgänglighetsanpassa. Adressökningen och möjligheten att beskriva platsen för ärendet i beskrivningsfältet är däremot tillgänglighetsanpassade.

Hur vi testat mobilappen och webbplatsen

Vår leverantör har låtit ett företag, med expertis inom digital tillgänglighet, göra en extern granskning av mobilappen och webbplatsen, Felanmälan Falkenberg.

Senaste bedömningen gjordes den 4 februari 2021.

Redogörelsen uppdaterades senast 7 december 2022.