Det händer mycket i vår omvärld just nu. Det kan väcka tankar och ibland även oro. Här nedan hittar du information och länkar med anledning av kriget i Ukraina och det försämrade säkerhetsläget i vår omvärld.

Till dig som vill egengagera dig

Viljan att hjälpa till är stor. Klicka dig vidare för att få tips på vart du kan vända dig och hur du kan hjälpa till.

Till dig som vill veta mer om din egen beredskap

Kriget i Ukraina kan väcka olika typer av frågor. Klicka dig vidare till för att få tips om hur du kan tänka i dessa tider, hur du pratar med barn om vad som händer och hur du själv kan tänka kring din och din familjs beredskap.

Till dig som kommit till Sverige från Ukraina / Для прибулих до Швеції з України

Som ukrainsk medborgare har du rätt att stanna i Sverige utan att ansöka om tillstånd i 90 dagar på grund av viseringsfrihet mellan Ukraina och Sverige. EU:s medlemsstater har dessutom beslutat om att aktivera massflyktsdirektivet. Det innebär att du som kommer från Ukraina kan få omedelbart skydd i Sverige och ett tidsbegränsat arbets- och uppehållstillstånd. Du kan också välja att söka asyl.

Till dig som vill veta hur vi jobbar

Kriget i Ukraina påverkar hur Falkenbergs kommun arbetar. Vi samverkar med olika myndigheter både när det gäller mottangandet av flyktingar och hur vi jobbar med beredskap.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15