Möt våra vigselförrättare

Att gifta sig kan vara en av livets större händelser. Här kan du lära känna våra vigselförrättare lite mer.

Vem vill du ska viga dig? Eller spelar det ens någon roll? Vi har flera vigselförrättare och här kan du lära känna några av dem lite mer. Här berättar de lite om sig själva och hur de ser på sitt uppdrag.

Bild på Stig Agnåker

Stig Agnåker

Jag är lugn, trygg och glad och med lång livserfarenhet. För mig är kärlek när man har djupa känslor för den man tycker om.

För mig kan vigseln ske på den plats som paret vill. Jag har i stort inga begränsningar när det gäller val av plats. Jag kan viga under helger, kvällar och vardagar. För mig är det viktigt att kunna infria vigselparets förväntningar. Jag genomför vigslar bara på svenska.

Sedan 2003 har jag genomför omkring 550 vigslar och jag tror att jag har de egenskaper som krävs för en lyckad vigselförrättning.

Jag är fritidspolitiker och är politiskt aktiv i Centerpartiet. Utöver det så är jag engagerad i föreningslivet och tycker om att umgås med familjen.

Förordnad: 1 maj 2003–tills vidare

Stig Agnåker

070-510 6177
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klara Berg

Jag är född 1987 och är mitt i livet. Jag är gift och mamma.

För mig är kärlek brett och stort. Om jag ska definiera kärlek till en livspartner så är den för mig varm och innerlig. Utmanande och självklar. Växande och utvecklande. Kärlek är den där känslan av att man bara vet och känner, alldeles in på djupet att det är rätt.

Jag har varit vigselförrättare sedan hösten 2019 och kan hålla vigseln på svenska och engelska. Att vara vigselförrättare är ett av de finaste uppdrag man kan ha. När det kommer till plats och tidpunkt är jag väldigt flexibel. Det viktigaste är att brudparet blir nöjda.

Jag är utbildad beteendevetare inom psykologi och jobbar som utvecklingsledare på kultur-, fritids- och teknikförvaltningen på enheten ungdom. Jag är mycket med min familj. Jag gillar att besöka restauranger både på hemmaplan och i olika städer och länder. Jag gillar att träna pilates, springa eller gå på pass.

Förordnad: 13 november 2019–14 oktober 2026

Klara Berg
073-39 32 212
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sara-Lena Bjälkö

Att få vara vigselförrättare har jag drömt om länge och jag har flera gånger fått frågan från par om jag kan viga dem. Det kan jag nu! Jag har en kristen tro och jag är öppen för att alla får ha sin tro. Jag har en bred vänskapskrets där det även ingår HBTQI-vänner och jag har aldrig haft förutfattade meningar eller fördomar om andra människor.

I hela mitt liv har jag arbetat inom områden med människor, både med unga och äldre. Idag är det bland annat inom LSS, som yrkeschaufför och som politiker. Sedan tolv år är jag politiskt engagerad i riksdagen, regionen och i kommunen och sitter som ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Falkenbergs kommun.

Viktigast för mig är min familj. Jag är sedan många år gift med Torbjörn. Vi har en vuxen dotter och är även familjehem. Jag har flera olika intressen, bland annat inom motorsport, motion och hälsa.

Min styrka är att jag lyssnar och har lätt för att bemöta alla slags människor och ha dialoger. Jag har alltid haft lätt för att få personlig kontakt med folk. Jag skulle vilja dela med mig av min glädje till dem som väljer mig som vigselförrättare. Jag vill finnas för alla.

Förordnad: 22 januari 2021–14 oktober 2026

Sara-Lena Bjälkö
Ledamot i kommunfullmäktige
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
076-840 62 40

Christina Johansson

Kärlek är att ge det lilla extra, ärlighet, visa respekt, tillit och att både somna och vakna med den man älskar. Jag ansökte faktiskt om att få bli vigselförrättare för att få äran att viga min dotter och hennes sambo.

Jag är social, glad och har lätt för att få kontakt med människor. Det här gör att jag gillar att vara engagerad och att prova nya saker. Jag är aktiv i Socialdemokraterna är ordförande i det kommunala bostadsbolaget, Fabo. Jag sitter också med i kommunfullmäktige. Jag har en anställning på en gruppbostad för personer med funktionsvariationer men är just nu tjänstledig för olika förtroendeuppdrag både fackliga och politiska.

På fritiden umgås jag gärna med mina två barn och fem barnbarn. Jag tycker om att vara med vänner och äta och dricka något gott och vi gör gärna någon aktivitet tillsammans. Jag tycker om att lyssna på musik och sjunga, resa, läsa, vara vid havet och även i skogen.

Jag kan genomföra en vigsel på svenska och engelska. Brudparet får välja plats för vigsel och även tid. Sedan hösten 2019 har jag varit vigselförrättare. Det är ett helt fantastiskt uppdrag att få förklara två människor för äkta makar efter ceremonin och att skicka in vigselbeviset till Skatteverket, det är stort.

Förordnad: 3 oktober 2019–14 oktober 2026

Christina Johansson

073-336 09 19
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Per Johansson

Kärlek är det vackraste som finns, och det finns så många sätt att visa på det på. För mig innebär kärlek glädje, respekt, tillit och pirr i magen. Det finns inget som sprider så mycket glädje som just kärleken.

Jag kan hålla vigslar på svenska och engelska. Jag är väldigt flexibel i val av plats, det viktigaste för mig är att brudparet känner sig nöjda med platsen.

Jag arbetar som Idrottskonsulent på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, jag har också några förtroendeuppdrag i Falkenberg. Bland annat som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige där jag representerar Centerpartiet.

Jag har varit samhällsengagerad under större delen av mitt liv, både i föreningsliv och i politiken. Att engagera sig är något som ger mig mycket energi, ny kunskap och glädje. Mitt glas är alltid mer än halvfullt och jag försöker njuta och ta vara på livet.

Förutom ett stort samhällsintresse så ligger musik och idrott mig varmt om hjärtat. Jag samlar på vinylskivor och att lyssna samt sortera dem kan jag ägna många timmar åt.

Att vara vigselförrättare är utan tvekan det mest ärofyllda uppdrag jag haft, att få dela den underbara stunden som en vigsel innebär gör jag med stor respekt.

Förordnad: 30 januari 2020-14 oktober 2026

Per Johansson
070-211 25 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari-Louise Wernersson

Jag är utåtriktad, framtidsorienterad, glad och har lätt för känslor. Jag blev vigselförrättare 2008 och har sedan dess vigt över hundra par. Jag kan viga alla dagar, förutsatt att jag är ledig och inte bortrest. Jag kan också resa till olika platser i och runt kommunen, mot reseersättning. Jag kan också hålla vigslar på engelska.

För mig handlar kärlek om värme, uppskattning, njutning, tillit och respekt för varandra.

Mina stora intressen är, matlagning, fotboll, resor och inte minst samhällsfrågor. Jag är politiskt aktiv inom centerpartiet och har i uppdrag av regeringen att vara vindkraftsamordnare för region sydost. Jag har tidigare varit kommunråd i Falkenbergs kommun.

På fritiden så åker gärna ut med vår husbil, spelar golf, går på fotbollsmatcher och träffar familj och vänner.

Förordnad: 25 november 2008–tills vidare

Mari-Louise Wernersson
070-66 61 105
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sara Grimpe Wernersson

Kärlek är liv, glädje, tillit och respekt. Kärleken är vacker, ren, ärlig och uppriktig. Allt vi behöver är kärlek och kärlek övervinner allt. Att få vara vigselförrättare är för mig ett stort hedersuppdrag.

Jag är och har varit samhällsengagerad hela mitt vuxna liv. I många år arbetade jag som lärare. Mina intressen kretsar kring politik, musik, kultur, språk, resor, litteratur och relationer mellan människor.

Min fritid ägnar jag åt barnbarn, barn, make, föreningsliv och att träffa vänner. Som person är jag öppen, trygg, social, utåtriktad, vänlig och gillar att finnas till hands när så behövs.

Min politiska hemvist har jag i Socialdemokraterna. Jag är ordförande i Radio Wake Up, Falkenbergs Närradio, där jag också sänder ett eget program.

Jag kan flera språk: svenska, engelska och tyska. Med extra mycket träning ska jag också kunna genomföra en vigsel på franska. Brudparet väljer själv plats och tid. Som person är jag flexibel och lovar att göra mitt allra bästa för att er vigsel ska bli ett minne för livet. För mig är kärlek det finaste som finns.

Förordnad: 17 oktober 2022–14 oktober 2026

076-80 61 414
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15