Skip to main content

Uppdaterad 12 januari: Fem vårdtagare inom äldreomsorgen har covid-19

Just nu är två äldre som bor på särskilt boende samt en vårdtagare inom hemtjänsten bekräftat smittade av covid-19. Berörda anhöriga är informerade och smittspårningar inledda.

Uppdatering 12 januari: ytterligare två boende inom äldreomsorgen har testats positiva för covid-19, en på Dals ängar och ytterligare en på Tallgläntan. Även dessa personer har milda symtom. Det är i dagsläget totalt fem smittade vårdtagare inom äldreomsorgen.

Det var under måndagen som kommunen fick bekräftat att det nu är tre personer inom äldreomsorgen som blivit smittade av coronaviruset.

Ingen allvarlg sjukdom

Det är en boende på Tallgläntan, en på Hjortsberg och en hemtjänsttagare som fått covid-19. Alla har milda symtom och mår under omständigheterna bra.

– Vi ser en markant ökning av smitta inom våra verksamheter nu. Som tur är leder viruset i dagsläget inte till allvarlig sjukdom vare sig bland de äldre eller våra medarbetare, men det är en oroväckande utveckling som framför allt påverkar vår bemanningssituation. Vi har många medarbetare inom äldreomsorgen som är hemma med symtom, som tar hand om sjuka barn eller sitter i familjekarantän. Det är en tuff situation helt enkelt, säger socialchef Johan Klingborg.

Personalen screenas

Smittspårningar är inledda i de tre aktuella verksamheterna och det är även förberett för att all personal ska kunna screenas inför varje arbetspass under tiden som smittspårningen pågår.

– Utöver detta jobbar vi självklart utifrån ordinarie rutiner gällande covid-19. Personalen använder skyddsutrustning och håller hårt på de basala hygienrutinerna, säger Johan Klingborg.