Skip to main content

Förflyttningsutbildning för dig som är sommarvikarie

På denna sida hittar du information om kommunens förflyttningsutbildning. Denna utbildning ska du gå innan du börjar arbeta som timvikarie inom vård och omsorg.

Utbildningens innehåll

Under utbildningsdagen kommer du att få grundkunskaper i förflyttningsteknik inom manuella förflyttningar med och utan hjälpmedel samt förflyttning med personlyft.

För att öka din förmåga att genomföra säkra, funktionella och ergonomiska förflyttningar, som du sedan kan bygga vidare på, innehåller utbildningen både en teoretisk genomgång och praktik.

Det är arbetsterapeuter och fysioterapeuter från Falkenbergs kommun som håller utbildningen.

Innan utbildningsdagen

För att du ska kunna ta till dig utbildningsdagen på bästa sätt så ska du först göra en webbutbildning. Den innehåller grundläggande film om förflyttningsteknik samt kunskapsprov. När du är klar med webbutbildningen kommer du att få fylla i ett diplom vilket du sedan ska skicka till, eller visa, bemanningssamordnaren på bemanningsenheten.

Webbutbildningen tar ungefär 60 minuter att genomföra.

Förflyttningsutbildning teori för vikarier (infocaption.com)

Praktisk information

Lokal: Solhaga äldreboende (utbildningslokalen på entréplan, Solhaga 1).

Adressen är Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg

Anmälan: Anmälan till utbildningen görs av kommunens utbildningssamordnare eller din chef.

Klädsel: Ta på dig bekväma kläder som det är lätt att röra sig i. Bra skor rekommenderas.

Fika: Fika ingår, meddela eventuella allergier/specialkost.

Meddela frånvaro

Vid eventuell sjukdom eller annan frånvaro ska du avanmäla dig från utbildningen. Det gör du via en länk i bekräftelsemejlet du fick när du blev anmäld till ett utbildningstillfälle.

Du ska även meddela kommunens utbildningssamordnare eller din chef att du avanmält dig, så att de kan boka in dig på ett nytt tillfälle.

Det är viktigt att du meddelar eventuell frånvaro i förväg, för om du inte gjort det kommer din chef/verksamhet att få en faktura om du inte kommer till utbildningen.