Skip to main content

Utbildningar och stöd för vikarier inom vård och omsorg

När du blir vikarie inom vård och omsorg får du utbildning i hur arbetet ska utföras. De utbildningar vi erbjuder i dag är introduktionsutbildning, delegeringsutbildning och förflyttningsutbildning.

En första information

Innan du börjar jobba hos oss kommer du få all praktisk information. Du kommer att få övergripande information om socialförvaltningen och vi går igenom vilka lagar, regler och rutiner vi har att rätta oss efter.

Du kommer även att få information om vad det innebär att arbeta som vikarie. När du blivit anställd kommer du få behörighet till våra system, göra ett ID-kort (som vi kallar Falkenbergskortet) samt skriva under din överenskommelse om timanställning.

Utbildningar

Som ny vikarie blir du inbokad på de utbildningar som du behöver gå innan du kan börja jobba. Utbildningarna är obligatoriska och du får gå dem på betald arbetstid. 

Vid varje utbildningstillfälle finns det ett begränsat antal platser, så det är därför viktigt att du meddelar i god tid om du inte kan närvara.

För att stärka dig i rollen som vikarie finns även flera frivilliga digitala utbildningar som vi gärna ser att du tar del av.

Gå bredvid erfaren personal

Utöver utbildning, så får du även stöd av personal i den verksamhet du jobbar i. Som timvikarie har du en grundplacering på en enhet, i en grupp eller i ett område. När du blir anställd informerar bemanningsenheten den eller de enheter där du kommer att arbeta för att de ska kunna ge dig en god introduktion på arbetsplatsen.

Som ny på jobbet får du först gå bredvid en erfaren medarbetare och lära dig jobbet genom att observera och ställa frågor. Inga frågor är för dumma, utan det är viktigt att du känner att du får lov att fråga om allt du undrar över.

En så kallad bredvidgång kan vara mellan två och fem dagar, beroende på vad du behöver. Har du ingen tidigare erfarenhet av arbete inom vård och omsorg så kan det ibland kännas bra med några fler dagar.

Kontakta bemanningsenheten

I Falkenbergs kommun är alla vikarier anställda av bemanningsenheten. Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor, eller om du är intresserad av att jobba som vikarie inom vård och omsorg.

Bemanningssamordnare

Estelle Jensen
0346-88 59 76
072-141 39 21
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bemanningssamordnare

Jessica Gripse
0346-88 66 89
072-233 07 91
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bemanningsledare

Alexandra Håkansson
0346-88 52 90
079-060 71 94
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.