Skip to main content

Felicia Henriksson jobbar på en gruppbostad

Felicia Henriksson har jobbat som stödassistent på Solhagavägens gruppbostad i sex år. Hon började jobba extra när hon gick på gymnasiet och efter studietiden fick hon en anställning.

Blond, leende tjej med håret uppsatt i tofs och med svart hoodie står i en korridor.

Felicia Henriksson har arbetat som stödassistent i sex år.

– Jag tycker att det är väldigt utvecklande för en själv. Jag tror också att man kommer ha nytta av den här förståelsen för andra människor och för hur människor fungerar i andra yrken framöver. De boende ger också så mycket positiv energi och man får så mycket kärlek tillbaka. Jag tycker verkligen att det är en möjlighet som man ska ta.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag tycker det roligaste är när man ser en utveckling hos de personer man hjälper. Vi jobbar för att de ska bibehålla eller utveckla förmågor och när det arbetet ger resultat så blir man jätteglad. Och just att man jobbar med människor gör att den ena dagen aldrig blir den andra lik.

Vilka egenskaper vill du att en kollega till dig ska ha?

– Det är väldigt viktigt med empati och att man har förståelse för andra människor och människors olikheter. Och att man är nyfiken på sina medmänniskor och på vad som funkar och inte. Det är också bra att ha humor och att man kan hitta en väg fram i olika situationer. Ett engagemang helt enkelt.

Vad gör man under en dag på Solhagavägen?

– Det är väldigt olika. Vi lagar all mat här, så det är matlagning och lite städ. Man hjälper till att handla, boka taxi och planera aktiviteter. Vi har haft spelkvällar, vi har varit på Liseberg och varit ute och ätit eller fikat. På sommaren åker vi och badar ibland, eller har picknick. Vi har också kontakt med andra människor som är en del i brukarens liv, som till exempel anhöriga eller daglig verksamhet. Sen är det individuellt vad varje person behöver. Alla har olika intressen.