Skip to main content

Om hemsjukvården

För oss i Falkenberg är det viktigt att ha ett gott bemötande och att de vi träffar känner sig trygga med oss och våra tjänster. Tillsammans med teamet är du med och gör skillnad i vardagen på riktigt!  

Den största delen av hemsjukvården utgår från Kanslistvägen 10 i Falkenberg. Våra kontor ligger på ett cykelavstånd på cirka tre till fem minuter från tågstationen. Vi har även en sjuksköterskeenhet som utgår från Ullared samt en egen hjälpmedelsverksamhet.

Gott kollegialt stöd

Hemsjukvården har som vision att förbättra och utveckla vårt tvärprofessionella samarbete inom hela socialförvaltningen. Detta för att kunna ge alla våra patienter en god och nära vård med en personcentrerad tillvaro. I teamen finns ett gott kollegialt stöd där alla generöst bidrar utifrån kompetens och yrkeserfarenhet. Exempelvis sitter sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut som jobbar med patienter som bor i ordinärt boende i samma rum. Även våra biståndshandläggare sitter på samma plats.

Team-träffar med alla verksamheter

Vi har nära samarbete med undersköterskor och har team-träffar i alla hemtjänstgrupper och med våra särskilda boenden. I Falkenbergs kommun har vi en egen hjälpmedelsverksamhet, Hjälpmedelsservice, vilket innebär att vi snabbt kan få ut hjälpmedel till patienter som är i behov av det.

Vi är nyfikna och vill prova nytt

Ansvarsområdena är i huvudsak geografiskt indelade men vi har chefer, kontor, fikarum och bilar på samma ställe vilket ger oss möjlighet att träffas, resonera och stötta varandra dagligen. Här finns alltid någon att fråga. 

Vi är nyfikna och vill prova nytt och strävar därför efter att förbättra, utveckla och förnya vår verksamhet. Vår målsättning är att vara en arbetsplats där varje medarbetare får möjlighet att växa i sin yrkesroll och där ett positivt och öppet arbetsklimat utgör grunden för våra förutsättningar att lyckas i vårt arbete.

Professioner inom hemsjukvården

Vilka professioner är det som jobbar hos oss och vad innebär de olika rollerna? Här kan du läsa mer om vanliga arbetsuppgifter, löneläge och utbildning. Vill du läsa intervjuer med några av våra medarbetare kan du göra det här: Möt våra medarbetare i hemsjukvården.

Löneläget i kommunen

Kontakta hemsjukvården

Enhetschef

Carina Liljegren
0346-88 54 71
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.