Räddningstjänsten Väst

Falkenbergs och Varbergs kommuner samarbetar om räddningstjänsten genom det gemensamma kommunalförbundet Räddningstjänsten Väst.

Räddningstjänsten Väst är en självständig organisation med egen direktion, förbundsdirektör och administration.

Utöver ren räddningstjänst ansvar Räddningstjänsten Väst också för förebyggande arbete i syfte att minska antalet bränder, olyckor och andra oönskade händelser i samhället.

Kommunalförbundet Räddningstjänst Väst (RVÄST)
Namn Uppdrag Mejl
Miranda Bodiroza (S) Ledamot
Stig Agnåker (C) Ledamot
Björn Jönsson (S) Ledamot
Simon Lilliestam (L) Ersättare
Alexandra Pentéus Allansson (KD) Ersättare
Stevan Vasic (M) Ersättare
Tore Holmefalk (C) Lekmannarevisor
Gösta Svensson (S) Lekmannarevisor

Tjänsteman i beredskap alltid i tjänst

Verksamheten betalas av de båda samverkande kommunerna. Räddningstjänsten stödjer kommunerna i deras arbete med krisberedskap. En "tjänsteman i beredskap", kallad TiB, finns alltid i tjänst för att snabbt kunna agera om det skulle inträffa en samhällsstörning eller kris av något slag.

Fjärrtillsyn och trygghetslarm

Räddningstjänsten Väst utför fjärrtillsyn på natten för de brukare som har detta bistånd. De tar även emot trygghetslarm från personer som har fått det beviljat av kommunen.

Folkhälso- och trygghetsfrågor

Räddningstjänsten Väst arbetar även med folkhälso- och trygghetsfrågor. Det är kommunerna i samarbete med kommunala förvaltningar, Region Halland, polis och ideella organisationer, som bestämmer vilka frågor som ska prioriteras.

Räddningstjänsten Väst har en egen webbplats

Du hittar händelserapporter, kontaktuppgifter och annan information om Räddningstjänsten Väst på deras egen webbplats.

• Vid nödsituation – ring 112
  • Vill du veta vad som händer – ring 113 13

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Sidansvarig: ??
Senast uppdaterad: 16 januari 2023