Skip to main content

Anmälan till Kulturskolan

Här kan du anmäla ditt barn till Kulturskolans kurser. Om det inte finns någon ledig plats på den kurs ditt barn vill gå kan du göra en intresseanmälan. Det tar olika lång tid att få plats på de olika kurserna.

Du anmäler ditt barn till Kulturskolans kurser i Kulturskolans kurskatalog. I kurskatalogen ser du de kurser som Kulturskolan erbjuder, och om det finns lediga platser. Om du inte hittar en ledig plats på den kurs ditt barn är intresserad av kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats, utan ett sätt för Kulturskolan att förstå efterfrågan för respektive kurs. Detta för att kunna planera kommande terminer på bästa sätt.

Om det blir en ledig plats under terminen kommer ni få erbjudande om att börja på kursen. En intresseanmälan gäller bara under innevarande läsår.

Ni behåller platsen på Kulturskolan till den dag ni, eller eleven själv, avbokar platsen. Avbokar gör ni i StudyAlong genom att avsluta kursdeltagandet. Ni kan också avboka genom att meddela aktuell lärare, eller höra av er till Kulturskolans expedition direkt så hjälper vi till.

Registrera dig i StudyAlong

För att anmäla ditt barn till Kulturskolans kurser behöver du som vårdnadshavare först registrera dig själv i StudyAlong, och sedan lägga till/registrera ditt barn. Därefter kan ni boka en kurs i katalogen. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om hur du registrerar dig, och titta runt i vår kurskatalog där du också bokar kurser/anmäler ditt barn.