Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Besöka museet 2017

Falkenbergs museum

Falkenbergs museum har två olika uppdrag med självständiga varumärken: RIAN designmuseumlänk till annan webbplats och Stadens nycklarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De två delarna har egna grafiska profiler och egna hemsidor, detta för att man enkelt skall förstå vem som är avsändare. Designuppdraget marknadsförs genom RIAN designmuseum. Det kulturhistoriska uppdraget, som riktar sig till skolor, kommuniceras med namnet Stadens nycklar.

BESÖKSADRESS

Skepparesträtet 2, 311 74 Falkenberg

PRISER

Entréavgift = årskort 50 kr fr o m 19 år, gäller för obegränsat antal besök under kalenderåret. Avgifter vid föreläsningar och aktiviteter kan förekomma. Det är gratis att besöka museets entréplan. Välkommen att köpa en fika i kaféet, bläddra i designtidskrifterna, handla något nytt i designbutiken och besöka projektrummet.

Reducerad avgift gäller för innehavare av kortet: Svenskt kulturarv
Fri entré: Riksförbundet Sveriges Museer, ICOM.

Samtliga priser är inklusive moms.

ÖPPETTIDER 2017

Höst

9/9 – 26/11 tis, ons, tors, lör, sön kl 12 – 16.
Ons i udda veckor kl 12 – 19 fr o m 13/9 t o m 22/11
Stängt: Alla helgons dag 4/11

OBS! När utställningarna installeras är museet stängt.

TILLGÄNGLIGHET

Avgiftsfri parkering finns längs Hamngatan mot Ätran. En handikapplats finns vid Hamngatan och en i direkt anslutning till museets entré. Hiss finns mellan våningsplanen. Inga hindrande trösklar i museet. Handikapptoalett med skötbord finns. Mikrovågugn för uppvärmning av barnmat finns i caféet. Låsbara skåp för större väskor eller ryggsäckar. Om skåpen är upptagna kan receptionen ta emot väskor. Obevakad garderob.

BUTIKEN

Här hittar du designrelaterade böcker, produkter och konsthantverk samt vykort, affischer, kataloger vilka anknyter till de aktuella utställningarna.

CAFÉ REKOMMENDERAS

Njut av hembakade kakor eller varför inte den läckra Falkenbergssmörgåsen med lokalt producerade råvaror från bl a Gudmundsgården, Korshags och Skrea Ost. Kaféet drivs av En Trappa Upp, ett socialt kooperativ. Caféet tar gärna emot beställningar.

Obs - köket stänger en halvtimme innan museet stänger.

Kontakt: cafe.rekommenderas@1trappaupp.se, vardagar 072-879 99 97

I tidsskriftskaféet finns också ett 20-tal svenska och internationella designtidskrifter att fördjupa sig i och låta sig inspireras av.

STADSVANDRINGAR

Varje sommar arrangeras stadsvandringar för allmänheten. Dessa är ej avsedda för grupper. Se aktuellt program för dag och tid. Stads och temavandringar: 60 kr från 19 år. Dramavandring: 100 kr från 19 år och 20 kr barn från 6 år.

FÖR GRUPPER

Föreningar, företag och privatpersoner kan boka en stadsvandring med en av våra kunniga guider. Tänk på att boka i god tid. Språk: svenska, engelska och tyska.

Stadsvandring
Längd: 1,5 tim.
Dagtid vardag: 1000 kr. Kväll/helg: 1500 kr.
Se mer information under menyn Stads- och temavandringar t v.

FÖR SKOLOR I FALKENBERGS KOMMUN

Falkenbergs kommunala skolor betalar inget för visningar och workshops, och de har ett reducerat pris på stadsvandringar. Mer information om museets utbud av visningar och Skapande skola finns under museets ikon på torget på First Class.

Samtliga priser är inklusive moms.

Stadsvandring
Längd 1-1,5 tim
Pris: 400 kr
Max 30 barn

För övriga skolor
Stadsvandring
Längd: 1-1,5 tim
Pris: 640 kr
Max 30 barn

Sidan uppdaterad: 2017-11-20
halland.se - webbportal för halländska upplevelser