Komikerprofil får Falkenbergs kommuns kulturpris

Komikern Annika Andersson, tennisspelaren Kevin Chahoud och svampkonsultent Alice Berglund prisas av Falkenbergs kommun. Varje år delar Falkenbergs kommun ut priser till personer i Falkenberg som bidragit med särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö.

– Det finns många människor i vår kommun som jobbar målmedvetet. Det vill vi uppmuntra med de här priserna, säger Peter Gerhardson, kulturchef i Falkenbergs kommun.

Kulturpriset: Annika Andersson

Skådespelaren och komikern Annika Andersson är starkt förknippad med Falkenberg och spelade så sent som i somras på Vallarna. Det har blivit åtskilliga uppsättningar i Falkenberg sedan 1996 då hon första gången klev upp på scenen på Vallarna. Annika Andersson har vunnit privatteaterpriset Guldmasken tre gånger.

Motivering: En öppen, jordnära, folkkär hallänning som roar breda grupper med sin varma humor och sin slagfärdighet. Hon visar ett starkt engagemang i samhällsfrågor, som rör många människors hälsa och välbefinnande.

Idrottspriset: Kevin Chahoud

Kevin Chahoud är 16 år och trots sin ålder har han flera stora vinster med sig som tennisspelare i Falkenbergs tennisklubb. På listan finns bland annat vinst i SALK, den största inomhusturneringen för juniorer i världen, och vinst i Next Generation, som är den största ungdomsturneringen utomhus i Sverige med 5000 deltagare.

Kevin har tidigare utsetts till  Årets Hallandsjunior av Hallands idrottsförbund och fått Stefan Edbergs Stipendium.

Motivering: En ung, lovande tennisspelare med imponerande framgångar som givit flera utmärkelser och som satt Falkenberg på tenniskartan i Sverige. Med sin träningsiver, uthållighet, lyhördhet och ödmjukhet är Kevin en god förebild för alla idrottsutövare.

Miljöpriset: Alice Berglund

Alice Berglund, svampkonsulent, har genom åren guidat hallänningar och Falkenbergare genom skogarna i länet och berättat om svampen som en matsvamp. Men också hur viktig svampen är för skogens ekosystem.

Motivering: Med värme och smittande engagemang har Alice under många år väglett gammal som ung i svamparnas värld. Med stor kunskap har Alice lärt ut hur svamparna samspelar i skogens ekosystem och vilken betydelse de har för vår biologiska mångfald.

Priserna delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december. Prisutdelningen är klockan 17.00.

Sidan uppdaterad: 2017-12-07