Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Komikerprofil får Falkenbergs kommuns kulturpris

Komikern Annika Andersson, tennisspelaren Kevin Chahoud och svampkonsultent Alice Berglund prisas av Falkenbergs kommun. Varje år delar Falkenbergs kommun ut priser till personer i Falkenberg som bidragit med särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö.

– Det finns många människor i vår kommun som jobbar målmedvetet. Det vill vi uppmuntra med de här priserna, säger Peter Gerhardson, kulturchef i Falkenbergs kommun.  

Kulturpriset: Annika Andersson

Skådespelaren och komikern Annika Andersson är starkt förknippad med Falkenberg och spelade så sent som i somras på Vallarna. Det har blivit åtskilliga uppsättningar i Falkenberg sedan 1996 då hon första gången klev upp på scenen på Vallarna. Annika Andersson har vunnit privatteaterpriset Guldmasken tre gånger.

Motivering: En öppen, jordnära, folkkär hallänning som roar breda grupper med sin varma humor och sin slagfärdighet. Hon visar ett starkt engagemang i samhällsfrågor, som rör många människors hälsa och välbefinnande.

Idrottspriset: Kevin Chahoud

Kevin Chahoud är 16 år och trots sin ålder har han flera stora vinster med sig som tennisspelare i Falkenbergs tennisklubb. På listan finns bland annat vinst i SALK, den största inomhusturneringen för juniorer i världen, och vinst i Next Generation, som är den största ungdomsturneringen utomhus i Sverige med 5000 deltagare.

Kevin har tidigare utsetts till  Årets Hallandsjunior av Hallands idrottsförbund och fått Stefan Edbergs Stipendium.

Motivering: En ung, lovande tennisspelare med imponerande framgångar som givit flera utmärkelser och som satt Falkenberg på tenniskartan i Sverige. Med sin träningsiver, uthållighet, lyhördhet och ödmjukhet är Kevin en god förebild för alla idrottsutövare.

Miljöpriset: Alice Berglund

Alice Berglund, svampkonsulent, har genom åren guidat hallänningar och Falkenbergare genom skogarna i länet och berättat om svampen som en matsvamp. Men också hur viktig svampen är för skogens ekosystem.

Motivering: Med värme och smittande engagemang har Alice under många år väglett gammal som ung i svamparnas värld. Med stor kunskap har Alice lärt ut hur svamparna samspelar i skogens ekosystem och vilken betydelse de har för vår biologiska mångfald.

Priserna delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december. Prisutdelningen är klockan 17.00.

Sidan uppdaterad: 2017-12-07