Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenberg får EM-slutspel i fotboll för U17-flickor 2020

Falkenberg blir huvudort när EM-slutspelet i fotboll för U17 flickor avgörs 2020.
– Det känns otroligt roligt. Falkenberg har en stor potential att bli en plats för idrottsarrangemang och idrottsturism, säger Fredrik Jansson, vd Falkenbergs destinationsbolag.

Nu är det klart att Halland får EM-slutspelet i fotboll för U17 flickor 2020, och att Falkenberg blir huvudort. Falcon alkoholfri arena blir dessutom finalarena under slutspelet.

– Det känns extra bra eftersom det här visar att vår nya arena och Falkenberg uppfyller de förväntningar som ställs vid den här typen av arrangemang, säger Mari-Louise Wernersson (C), ordförande i Falkenbergs destinationsbolag och kommunråd i Falkenberg.

Det var i september som Svenska fotbollsförbundet meddelade den europiska fotbollsorganisationen, Uefa, att man ville arrangera EM-slutspelet. Svenska fotbollsförbundet ansåg att Halland var den bäst lämpade platsen och att Falkenberg skulle bli huvudort för slutspelet. Under fredagen beslutade Uefa att förlägga slutspelet till Sverige och där igenom till Halland.

Förutom att ett antal matcher kommer att spelas i Falkenberg kommer även matcher att spelas i Varberg, Halmstad och skånska Ängelholm.

2002 stod Sverige som värd för ett EM på ungdomssidan senast, då U19-EM för flickor avgjordes i Skåne.

Sidan uppdaterad: 2016-12-09