Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Arenan.

Här kan det komma att spelas EM-final för U17-flickor.

Falkenberg kan få EM-slutspel i fotboll för U17-flickor

Falkenberg kan bli spelort i ett EM-slutspel i fotboll för U17-flickor antingen 2019 eller 2020. Det beslutade nyligen Svenska fotbollsförbundet.

Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutade tidigare i år att SvFF skulle anmäla intresse hos UEFA om att få arrangera EM-slutspel för U17 flickor åren 2019 eller 2020.

Finalen på nya arenan

Nu är det klart att Halland blir kandidaten för slutspelet för U17 flickor, och att Falkenberg blir huvudort. Nya arenan kommer att bli platsen där finalen kommer att spelas.
– Det är mycket glädjande besked. Det här är visar att vår nya arena och Falkenberg uppfyller de förväntningar som ställs vid den här typen av arrangemang, säger Mari-Louise Wernersson, C, ordförande i Destination Falkenberg och kommunråd i Falkenberg.

Stort intresse

Intresset i landet för att bli medarrangör var mycket stort, 13 regioner från Västerbotten i norr till södra Skåne var initialt intresserade.
– Det här kommer att ge en bra start på turistsäsongen det aktuella året. Vi får chansen att visa att Falkenberg är en plats för idrott, säger Fredrik Joanson, vd Destination Falkenberg.

Besked i december

Övriga spelorter i kandidaturen för U17-EM flickor är Varberg, Halmstad samt skånska Ängelholm. SvFF kandiderar även för att arrangera U19-Em för pojkar. Aktuella spelorter i kandidaturen för U19-EM pojkar är Växjö, Värnamo, Ljungby och Myresjö.
Deadline för att lämna in ansökan till UEFA är 30 september. I december utser UEFA:s exekutivkommitté värdnationer för de olika turneringarna.

Sidan uppdaterad: 2016-09-02