Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Porträtt Johan Bengtsson.

Johan Bengtsson har i rollen som evenemangslots hjälpt till med förberedelserna för Wheels and Wings.

Johan hjälper hjulen att snurra

I helgen kommer cirka 6000 utställande fordon och 20 000 besökare till evenemanget Wheels and Wings i Falkenberg. Kommunen är inte arrangör, men spelar ändå en viktig roll på många sätt. Evenemangslotsen Johan Bengtsson på Destination Falkenberg är en av dem som arbetat mycket med att stötta evenemanget.

Ett evenemang som Wheels and Wings är speciellt därför att det bryter från det vanliga och sker på en plats där det i vanliga fall händer helt andra saker.

– Organisationen är tillfällig och det behövs mycket dialog mellan arrangör och olika myndigheter. Där har jag hjälpt till, säger Johan Bengtsson.

Många jobbar tillsammans

Dessutom stöttar kommunen och andra upp med en del praktiskt: inför evenemanget informerar kommunen kommuninvånare i allmänhet och närboende i synnerhet, parkförvaltningen sätter upp extra sopsäckar och städar mer än vanligt, kollektivtrafiken anpassar trafiken, gatu- och trafikenheten har personal ute i vimlet som kontrollerar så att trafiken kör som det är tänkt och kan hjälpa till om det behöver ske förändringar, räddningstjänsten anpassar sin verksamhet och polisen förstärker sin bemanning.

Evenemang viktiga för kommunen

Men Johan vill framför allt trycka på betydelsen av evenemang som Wheels and Wings för Falkenberg som kommun.

– Det har en betydande inverkan på den lokala turistekonomin. Ett inflöde av gäster som äter, bor, handlar och lever skapar affärer för företag inom besöksnäringen, vilket bidrar till sysselsättning. Bara organisationen som genomför evenemanget sysselsätter många människor och har stor betydelse för lokala företag och föreningslivet.

Att så många människor besöker Falkenberg är också viktigt på lång sikt.

– Det har betydelse för inflyttningen och synen på vår plats. Falkenberg är verkligen en bra plats att leva på och när man kommer som besökare får man se allt detta. Själva idén med evenemang är att det är roligt och människor vill flytta till och bo på platser där det händer roliga saker.

Välj cykel eller promenera

Johan har dock full förståelse för att alla inte tycker att det är roligt, utan blir störda av trafiken till exempel.

– Men man behöver inte vara motorfantast för att uppskatta liv och rörelse i stan. Jag tycker man ska försöka njuta på avstånd. Det kan vara med ett dopp på stranden eller med en bit mat på en uteservering. Ska man röra sig i centrumnära områden är dock tipset att ställa bilen och istället cykla eller promenera.

Johan själv har inget särskilt motorintresse.

– Jag tycker att det är superkul ändå. Cruisingen är organiserat på ett så bra sätt och det blir en familjefest som verkligen är speciell, säger han.

Mer information om rundan och evenemanget hittar du om du följer länken intill.

Sidan uppdaterad: 2016-07-15