Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergskreatörer prisas 30 augusti

Söndagen den 30 augusti håller Hallands Akademi sin årliga högtidssammankomst. Denna gången i Falkhallen i Falkenberg med Falkenbergs kommun som värd. Matkreatören Lisa Lemke och filmskaparen Jesper Ganslandt är två av pristagarna. Allmänheten är välkommen att delta.

Hallands Akademis logotype

Vid den länsomfattande akademins högtidssammankomst kommer det att bjudas på musik av jazzsångerskan Hannah Svensson, högtidstal av högskolerektor Mikael Alexandersson, prisutdelning och mingel med akademiledamöter, pristagare och gäster.

Pristagare från Falkenberg

Här är årets pristagare:

• Bröderna Erling, Bernt-Göran, Ingemar och Karl-Erik Andersson, Derome AB
    Hallands Stora Akademipris, 100 000 kr
  • Håkan Elofsson, konstnär och fotograf
    Hallands Akademis Kulturpris till Prins Bertils Minne, 50 000 kr
  • Lisa Lemke, matkreatör
    Hallands Akademis BERTEBOS-pris, 50 000 kr
  • Jesper Ganslandt, regissör
    Hallands Akademipris till Olof von Dalins minne, 50 000 kronor

Allmänheten välkommen

I år har även intresserad allmänhet möjlighet att delta vid årets högtidssammankomst i Falkenberg. Det är fri entré till evenemanget i Falkhallen, men med ett begränsat antal platser. För att närvara behövs därför biljett. Biljetterna kan hämtas på kontaktcenter i Falkenbergs stadshus, öppet måndag-torsdag kl.8-16 och fredag kl. 8-15.

Tid: kl. 15-17.00

Plats: Falkhallen i Falkenberg

Sammankomsten kommer att livesändas via webben: www.falkenberg.se/livelänk till annan webbplats. Falkhallen håller öppet från kl. 14.30. Vänligen kom i tid.

Om Hallands Akademi

Hallands Akademi är en akademi för kultur och näringsliv med syfte att "sprida glans och ljus över den halländska vitterheten, främja halländsk identitet och sammanhållning samt understödja forskning och utveckling i Halland."

Hallands Akademi delar årligen ut priser till förtjänta mottagare inom Akademins verksamhetsområden, i år alltså på plats i Falkenberg.

Sidan uppdaterad: 2015-08-21