Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Utomhusföreställning på Rådhustorget

På onsdag kväll blir det viktig, spektakulär och dråplig gatuteater på Rådhustorget i Falkenberg. Teater Albatross från Tokalynga, Gunnarp, Falkenbergs egen internationella teatergrupp,  spelar sin publik- och kritikerrosade föreställning HELIG!
En stor utomhusföreställning om Förintelsen. En föreställning med ett stort brinnande hjul, med brinnande rabbiner och gravstenar.

En föreställning så angelägen att varje skolledare, lärare, chef, medarbetare, medborgare och politiker bör se den.

70 år efter Auschwitz.

HELIG! är en storslagen gatuföreställning om andra världskriget och förintelsen. Den är en sorgesång över alla dem som dog i koncentrationslägren samtidigt som den är ett glädjefyllt retrospektiv över den judiska kulturskatten. Med brinnande skulpturer, sång och musik, dans och styltor berättar vi om både judar och nazister. Med humor och allvar skildrar vi det stora krigsmaskineriet som obönhörligt förstör allt i sin väg. Samtidigt gestaltar vi den lilla människan, som i krigets skugga ändå finner glädjeämnen - som när ett barn föds! HELIG! har spelats runt om i världen och överallt har den hyllats av publik och i press. I en tid av främlingsfientlighet är denna föreställning dynamit.

Plats:               Rådhustorget, Falkenberg
Datum:            Onsdag 12 augusti
Tid:                  Klockan 19.30
Pris:                 Gratis, fri entré
Arrangörer:     Falkenbergs kommun och ABF


Sidan uppdaterad: 2015-08-10