Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Folkmyller.

Falkenbergsdagen lockade många besökare.

Stolta Falkenberg

Falkenbergsdagen bjöd på vackert väder och folkmyller. Näringsliv och föreningar var på plats, Pride med sin festival och parad färgade staden i regnbågens alla färger och kommunen visade upp flera av stadens utvecklingsprojekt inne på Mötesplats Mölle.

Birgit.

Birgit.

Att Falkenberg är en attraktiv plats på många sätt råder det ingen tvekan om, var i kommunen man än befinner sig. 

På sitt eget sätt är varje dag i Falkenberg en Falkenbergsdag.

 Här svarar några personer på frågan:

Vad är du stolt över i Falkenberg?

Pensionären Birgit Sandberg har bott i Falkenberg länge. 20 år i Skrea, och 37 år i stan. Hon har kommit in till kommunens pysselhörna och tatuerat sig med en tillfällig tatuering och är mitt uppe i att pärla ett Falkenberg-armband i Falkenbergsverksaden.

– Våra vackra parker och strövtåg är härliga, säger hon.

Pia Thuresson.

Pia.

Pia Thuressson är volontär på Pride. Huvuduppgiften är första hjälpen, men skadorna är få så därför blåser hon ballonger. Till vardags är hon undersköterska på Tallgläntan:

– Det här är att ta ett steg framåt, in i Framtiden. Falkenberg är en nytänkande och nyskapande stad. Pride är en del av det, Falkenberg blir mer öppet för alla. Jag är här som volontär, det är mitt sätt att bidra. I går var jag på stranden med ungdomarna som tagit studenten.

Agnes och Therese.

Agnes och Therese.

Therese Nilsson med dottern Agnes, 6 år, bor i Falkenberg.

– Det är kul att vara här i dag. Jag har blivit målad i ansiktet, säger Agnes.

– Det är fin miljö här, med bra lekplatser. Sommaren är fin. Vi har fina stränder, säger Therese.


Sali.

Sali.

Sali Zhivkov från Varberg är miljöarbetare. Han visar upp återvinningsbilen för många nyfikna besökare.

– Vindkraften, den tycker jag är bra. Jag jobbar en del i Varberg men också här. Det är alltid ordning och reda i återvinningsrummen, det är något att vara stolt över.


Otto.

Otto.

Otto Karlsson Hellström läser till mattelärare på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro. Hans lärare har utmanat honom att komma och välta ett taktordäck tio gånger, en aktivitet anordnad av ett gym. Det fixar han utan problem.

– Jag är stolt över pridefestivalen, den är fantastisk. Hela stan kommer och står bakom evenamanget. Och så är jag stolt över Skrea strand.

Susanne.

Susanne.

Susanne Lundberg står i ett lummigt stånd med sina ekologiska kryddor och grönsaker. Hon kommer från Källdalens trädgårdar.

– Jag är stolt över att det har blivit en satsning på mat och livsmedel, att vi vågar lyfta fram det. Och så är jag stolt över inlandet, där jag bor. Det är viktigt och vackert, och nära till havet ändå. Det finns många aktiva landsbygdsföretag. Jag möter till exempel många cykelturister, och de kan både hitta bra ställen att äta och bo.

Jörgen och Robert.

Jörgen och Robert.

Jörgen Eklund och Robert Eklund Winroth bor i Falkenberg. Förra året gifte de sig på Skrea strand.

– Det är en underbar stad att bo i. De senaste åren har det blivit större och större tolerans här gentemot olika typer av människor, säger Robert.

– Det är en stad att vara stolt över, säger Jörgen.

– Falkenberg vill mycket. Pride är ett bra exempel. Vi gör det för oss själva, inte för turisterna. Vi har blivit bra på sådant som månar om oss invånare.

Sidan uppdaterad: 2015-06-13