Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Andreas Lundstedt till Pride Falkenberg

”Västkusten, saltvatten, Pride och förhoppningsvis sol - bättre kan det nog inte bli!"

 Så beskriver Andreas Lundstedt sin medverkan i Pride Falkenberg lördag 13 juni.  Andreas kommer sjunga och tala på Rådhustorget  i samband med Pride-tågets avslutning.  Sedan tidigare är Saga Becker klar som årets pridetalare och hon får nu sällskap på scenen av Andreas Lundstedt. Cirka 15.30 börjar det från scenen.

-Andreas en folkkär artist som vi är glada att kunna presentera. Andreas har själv en historia som berör och han vet hur exkluderande och utanförskap känns. Precis som Saga Becker är Andreas en förebild genom att vara sig själv och vara helt öppen med vem han är och även berätta om märka delar. Genom att visa sig sårbara och berätta om sina kamper öppnar de upp för andra och ger inspiration, säger Jill Wegerup, för kommunens Pride-organisation.

-Det känns viktigt och roligt att stötta det arbete ni gör och det var självklarhet för mig att tacka ja till att medverka när jag fick frågan, säger Andreas Lundstedt.

Andreas Lundstedt är främst känd som artist och som en del av trion Alcazar, som varit stora inom discogenren sedan början av 2000-talet. Andreas Lundstedt är också koreograf och programledare. 2012 släpptes hans bok ”Mitt positiva liv” i vilken han sin historia om att leva med HIV. Idag är han den enda offentliga personen i Sverige som valt att gå ut med det.


Sidan uppdaterad: 2015-06-08