Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Cykla längs med Kattegattleden

Vi inviger Kattegattleden på cykel 

Torsdagen den 4 juni inleds firandet av den nya Kattegattleden med en budkavle från Helsingborg och Göteborg med slutdestination Halmstad.

Kattegattleden är en 37 mil lång sammanhängande bilfri och kustnära cykelled längs med södra västkusten från Helsingborg till Halmstad. Om du bor längs kustområdet har du säkert sett flera nya skyltar marknadsföra sträckan. Här i Falkenberg har kommunen avsatt 13 miljoner kronor i budgetmedel för att möjliggöra Falkenberg bit av Kattegattleden.

Budkavlen för att fira in nya Kattegattleden pågår under tre dagar. Längs med hela leden kommer det ske en mängd olika aktiviteter i kommunerna.

Falkenbergs del av budkavlen startar fredagen den 5 juni, klockan 16.00 vid Björkängs camping.

Invigning i Halmstad 6 juni

Den 6 juni når budkavlen Halmstad, med en formell invigning i Slottsparken vid Södra vägen. Festligheterna pågår mellan kl.12-15.00 och det utlovas underhållning, tal, tävlingar och utställare. Barnprogramledaren Ola Selmén kommer vara moderator och underhålla.

Falkenbergsaktivitet  6 juni

Här i Falkenberg firar vi in den nya cykelleden den 6 juni med en egen aktivitet. Alla som vill, vågar och kan, är välkomna att cykla mellan Falkenberg och Ugglarp, (ca 17 km), tillsammans med personalen från Destination Falkenberg. Det kommer finnas möjlighet att stiga på längs vägen om det passar.

Samling sker vid Rörbeckplatsen klockan 9:45, där Falkenbergs Blåsorkester och Flesbergs Skolekår, från Norge spelar och vinkar av. Det blir en gemensam avslutning i Ugglarp. Ta gärna med egen matsäck. Aktivitet kommer att ske under cykelturen med priser till dem som deltar.

Sidan uppdaterad: 2015-06-03