Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Årets Pridetalare klar - Saga Becker

Falkenbergs kommun och Pride Falkenberg presenterar nu Guldbaggevinnare Saga Becker som årets pridetalare 13 juni.

Saga Becker

Saga Becker blev historisk då hen som första transperson nominerades och sedermera vann en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Priset vid Guldbaggegalan 2015 fick Saga för sin roll i filmen ”Nånting måste gå sönder”. Filmen av Ester Martin Bergsmark är baserad på Eli Lévens roman ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller hela jorden på plats” och den har väckt internationell uppmärksamhet för att den ger en lysande om än omskakande skildring av transidentifikation.

- Saga är en stark förebild för väldigt många och hens budskap är viktigt. Transidentifikation finns på många olika sätt och kunskapen i samhället är fortfarande väldigt dålig, säger Jill Wegerup, Pride Falkenberg.

Saga Becker kommer förutom talet även att finnas på plats i parken. Saga skriver på en bok om sin berättelse och föreläser runt om i Sverige. I sommar kommer hen även att sommarprata.  

- Att få träffa en person som en kan identifiera sig med, känna samhörighet med och kunna inspireras av är jätteviktigt och ger mod, så det känns bra att Saga kommer finnas för samtal i Regnbågsparken.

- Kunskap och synliggörande är viktigt och Pride Falkenberg handlar om det och om glädjen och kärleken i att stå upp tillsammans, säger Jill Wegerup.

Pride Falkenberg 13 juni

Pride Falkenberg arrangeras lördagen den 13 juni och pågår mellan 9.30 och 23.00 med aktiviteter i Regnbågsparken i Storans trädgård. Pridetåget går genom Falkenberg kl. 15:00 (samling kl. 14.30 vid Mölle). Pridetalet sker på Rådhustorget ca 15.30 efter på Pride-tåget. Kvällen avslutas med konsert på Rådhustorget.

Sidan uppdaterad: 2015-06-03