Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Välkommen till Falkenbergsdagen lördagen den 13 juni

Falkenbergsdagen är en dag för alla som har ett hjärta för Falkenberg. Lördagen den 13 juni kommer Falkenbergs stad att fyllas med folk och aktiviteter. Här är ett axplock av vad som kommer hända under Falkenbergsdagen.

Mat och utställare på stan

Mellan kl. 10-15 under Falkenbergsdagen kommer det att finnas ett fyrtiotal utställare längs med Nygatan, Torggatan och Rörbecksplatsen, alltifrån lokala matproducenter till hantverkare, konstnärer och nöjesarrangörer. TV-kocken Tareq Taylor kommer laga mat under dagen. Det blir ponnyridning för barn vid Rådhustorget.

Pridefestival

Pridefestivalen pågår under Falkenbergsdagen mellan 9.30 och 23.00 med aktiviteter i Regnbågsparken på Storan. Pridetåget går genom Falkenberg kl. 15:00 (samling kl. 14.45 vid Mölle) och kvällen avslutas med konsert på Rådhustorget.

Armband för Falkenberg

Falkenbergsverkstad på Mölle kl. 10-15

Attraktionskraft Falkenberg och Falkenbergs kommun bjuder in till Falkenbergsverkstad på Mötesplats Mölle. På Mölle kan du beställa din egen specialdesignade Falkenbergsknapp. Du kan också pyssla fram ditt eget Falkenbergsarmband. 

Pecha Kutcha - 20 bilder * 20 sek "Mitt Falkenberg"

Under dagen på Mölle kommer fem Falkenbergsambassadörer att bjuda på korta passionerade föreläsningar i Pecha Kutcha-stil på temat "Mitt Falkenberg". Falkenbergsdagens Petcha Kutcha-talare är: Karl-Johan "Karla" Karlsson, James Brown, Pia Andersson, Petra Hygrell och Anna Spång-Lyng.

Platsutvecklande utställningar

På Mölle blir det ett härligt kreativt vernissage där skolbarn i Glommen visar upp sina drömmar och ideer för framtidens Glommen. Vi kommer också att ge information om några av kommunens utvecklingsprojekt: det pågående platsvarumärkesarbetet, centrumutvecklande projekt, bygget av Kunskaps- och kulturcentrum och planerna för Falkenberg Arena.

I Stadshuskuben blir det utställning av barn i förskolan på temat: Barnens avtryck i centrum.

Arrangörer av Falkenbergsdagen är Destination Falkenberg, Falkenbergs Innerstad och Falkenbergs kommun.

Välkommen!

Sidan uppdaterad: 2015-06-02