Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ungdom – kom och tyck till!

Är du 13-25 år – och bor i Falkenberg? Nu kan du vara med och påverka och tycka till om det som händer, eller kanske inte händer här. Nu startar nya ungdomsrådet – en öppen plats för ungdomar att göra sina tankar hörda.

Jill Wegerup, ungdomssamordnare

– Ungdomsrådet är ytterligare en del i arbetet med ökat ungdomsinflytande och vi kommer koppla på ytterligare delar allt eftersom, säger Jill Wegerup som är ungdomssamordnare i kommunen.

Under våren är fem träffar inplanerade. Och det är fritt fram att komma precis när som helst, missar man första gången är det bara att dyka upp vid nästa tillfälle.

Det finns även tankar om att Ungdomsrådet ska vara mobilt, och kunna ta sig ut i kommunen så att ungdomar i inlandet känner att det är för dem också. Likadant kommer vi åka ut till fritidsgårdarna.

Ungdomsrådet ska också vara ett sätt för politiker och ungdomar att träffas, bland annat genom att bjuda in politikerna.

– Det är viktigt att vi jobbar på bred front med att prata om inflytande och demokrati i kommunen. Vi behöver åsikter och tankar från mängder av ungdomar – det här ska absolut inte kännas som ett smalt forum som bara tilltalar några, säger Jill Wegerup.

Träffarna sker på Holgersgatan 7, (i Murtanhuset) klockan 18.

Datum: Onsdag 11 mars, torsdag 26 mars, tisdag 21 april, torsdag 7 maj, tisdag 26 maj.

Sidan uppdaterad: 2015-03-11