Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Sportlov 2015

Nu vankas det snart sportlov för kommunens skolbarn. Det finns olika aktiviteter att hitta på för lovlediga.

Kultur och fritid har sedvanligt bjudit in alla kommunens föreningar som arrangerar aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar och sammanställt dess i en liten folder. Den finns att ladda ner från sidan och aktiviteterna presenteras på sportlovssidan.

Aktiviteter som föreningar arrangerar är bl.a prova på dyka som Falkenbergs dykarklubb anordnar på Klitterbadet. Både bågskytte och luftgevärsskytte är årligt återkommande sysselsättning på lovet. Falkenbergs brukshundklubb anordnar prova på agility där man kan ta med sin bäste vän (hunden). Nyhet för i år är Vessigebro gymnastikförening som anordnar utomhusaktiviteter vid mötesplatsen Gurkbänken i Vessigebro. Friskis & Svettis har prova på vecka där man får vara med på pass och där det kommer att finnas riktade träningar för barn mellan 7 och 12 år. I Okome kommer fotbollsföreningen att anordna en inomhusturnering i fotboll.

Trots namet SPORTlov finns aktiviteter av den konstnärliga sorten, Barnakademien och Falkenbergs konstnärs- och intresseförening anordnar målning, teckning och bildexperiment.

Vad som blir ett spännande inslag i årets sportlovsvecka är Klitterbadet tillsammans med fritidsgårdarna som på onsdag anordnar Poolparty för barn och unga. Det utlovas både jättediscokula och rökmaskin och självklart DJ. Vill man dansa på kanten eller i vattnet är detta stället man ska besöka på onsdag. 

Ishallen håller extra öppet denna veckan och här är kiosken öppen för den som vill ta en fikapaus i skridskoåkningen. Museet öppnar sin vårutställning med stickat, virkat och trikå och i den öppna ateljén kan man på egen hand skapa egna alster.

Sidan uppdaterad: 2015-02-11