Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Deltagare i pridefestivalen.

HBTQ-mötesplatsen fortsätter i höst

Paintball, politikermöten och Halloweenfest är något av det som står på agendan när Unga Falkenberg träffas i höst.

– Efter Pride Falkenberg hoppas vi att några till ska hitta till vår mötesplats, säger Jill Wegerup, ungdomssamordnare på Falkenbergs Kommun.

Med start på tisdag den 23 september kör Unga Falkenberg HBTQ igång igen. I höst firar mötesplatsen ett  år och under de två terminer man träffats har uppslutningen varit god. Många av de unga som kommer uttrycker hur mycket det betyder att få träffa andra HBTQ-ungdomar för att ha roligt tillsammans men också prata om mindre roliga saker och utbyta erfarenheter.

– Vi stöttar varandra när det behövs men framför allt har vi roligt. Det känns skönt med andra som vet och har varit med om samma saker, säger Ebba, 16 år.

Unga Falkenberg HBTQ träffas på tisdagar i udda veckor nere i Navigatorcentrums lokaler på Stationsgatan. Fika står alltid på programmet men utöver det är det alltifrån skaparverkstad och filmtittande till möten med politiker där man diskuterar HBTQ-frågan. Ett viktigt ämne som ska tas upp i höst är ”Rätten till din kropp”.

– Vi vet att utsatta grupper allt oftare än andra också har svårt att sätta gränser kring sin kropp. De unga själva kommer med tankar kring vad de vill att vi ska jobba med och det här är sprunget ur det. Vi kommer också bjuda in en polis som kan prata om rättigheter och påvisa vikten av att faktiskt polisanmäla om någon utsatts för diskriminering, trakasserier eller hot, säger Jill Wegerup.

I juni hölls Falkenbergs första pridefestival och den lockade många.

– Man kände att man inte är ensam utan har stöd bland alla vanliga människor och det betyder mycket, säger Elias Smith, 21.

Unga Falkenberg HBTQ samarbetar också med motsvarande mötesplats i Varberg som kör träffar jämna veckor.

– Behovet bland de unga finns och då försöker vi med små medel jobba för att deras kontaktnät ska växa eftersom vi vet att det stärker dem, avslutar Jill Wegerup.


Programmet, kl 17-21 följande datum:

23/9 Kick-off med pizza

30/9 Paintball, föranmälan krävs

7/10 Filmkväll

21/10 HBTQ och politiken

28/10 Hallowenfest i Varberg

4/11 Skaparverkstad

18/11 Rätten till din kropp

2/12 Pepparkaksbak

16/12 Julfest

Sidan uppdaterad: 2014-09-19