Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Pride-tåget i Falkenberg 2014

Foto: Kalle Pettersson

Nästa års Pride i Falkenberg - 13 juni 2015

Knappt har glädjeyran efter Falkenbergs första Pride-festival lagt sig förrän planeringen av nästa evenemang är i full gång. Det kommer nämligen att bli en ny Pride-festival även nästa år i kommunen och datumet är satt till 13 juni, 2015.

Jill Wegerup.

Jill Wegerup. Foto: Anja Ljungberg

Falkenbergs kommun släpper Pride-nyheten idag, mitt under Falkenbergs stadslopp där det nya festivaldatumet är tryckt på några av löparnas nummerlappar. Jill Wegerup är ungdomssamordnare inom Falkenbergs kommun och ansvarig för Falkenbergs Pride-satsning:

- Pride är en dag som syftar till att förstärka och lyfta Falkenberg och alla som bor och verkar här, precis som Falkenbergs Stadslopp! Vi vill passa på att tacka alla i Falkenberg för det fina gensvaret vi fick under Pride och ge alla som är både aktiva i stadsloppet och alla andra som är där och tittar första tjing på den goda nyheten. Det är bara att boka in i datumet i kalendern!

Under Falkenbergs premiärversion av Pride i år deltog närmare 1600 personer i Pride-tåget och minst lika många var med och upplevde Pride-festligheterna vid Rörbecksplatsen i samband med Falkenbergsdagen. I Regnbågsparken vid Navigatorcentrum där festligheterna utgick från fanns ett 25-tal olika utställare och i parken arrangerades det underhållning och aktiviteter som lockade en mängd besökare.

- Vår gissning är att det var mellan tre- och fyratusen människor ute och rörde sig på stan just den här dagen vilket känns helt fantastiskt! Det var så värmande att se all kreativ kraft och kärlek som alla tog med sig in i festivalen. Särskilt kul var det att se våra affärer och verksamheter i innerstan som gjorde specialsatsningar och pyntade sina skyltfönster i regnbågens alla färger. Vi fick också se många nya spännande matkoncept som tex gayburgare och pride-bakelser.

Nästa år kommer Pride-festivalen förhoppningsvis bli snäppet större, men ändå utgå från tidigare framgångsrecept:

- Det känns både roligt och spännande att få genomföra Pride igen! Vi vill dock att evenemanget ska växa i lagom takt. Redan i september kommer vi att börja planeringsarbetet för Pride 2015. Det ger oss gott om tid att jobba igenom och utveckla konceptet, ett arbete som vill vi göra tillsammans med andra. Alla som vill vara med och bidra är välkomna att höra av sig!


Sidan uppdaterad: 2014-07-26