Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Wheels and Wings

Kickstart för evenemangssommaren! 

Från musik, mat och motorevenemang till sommarfars, fotboll och familjeteater. Evenemangssommaren i Falkenberg har nu dragit igång på allvar.

Talanger och stjärnskott

Anton Ewald 2014 Falkenberg

Nytt för i år i Falkenberg är evenemanget "Opel - Big fun of summer" på Rådhustorget den 16 juli. Det blir ett familje-event med tävlingar, utlottningar och artister där bland annat artisten Anton Ewald kommer att uppträda. Som en del av evenemanget ingår talangjakten Open Stage där olika Falkenbergstalanger har möjlighet att uppträda inför livepublik. Open Stage återkommer även den 23 juli på Rådhustorget.

Superhelgen

Den 18-20 juli är det dags motorevenemanget Wheels and Wings att inta Falkenberg för andra året i rad. Evenemanget drog 16.500 besökare till motorutställningen förra året och det lär inte bli mindre i år. Förutom utställningen vid Falkenbergs Motorbana blir det en längre cruising-runda genom Falkenbergs sommarvärld med mat, dryck och underhållning för alla bilälskare, i ett sk. cruising pit-stop vid Jet-macken. Det allsvenska fotbollsmötet mellan AIK och Falkenbergs FF avslutar superhelgen med match på Falkenbergs IP den 20 juli.

Kultur för stora och små

Det blir fler och fler musikscener i Falkenberg som tillsammans erbjuder en bred blandning av musikupplevelser. I år blir det bland annat bluegrass-festival i Ätran 11-12 juli, Falkenbergs Musikdagar med Timbuktu och Miss Li (24-25 juli) och Rockfest på piren vid Skrea strand 26 juli. Årets Bullar och Bång på Stålboms bjuder på artister som Sarah Dawn Finer, Anna Ternheim och Weeping Willows. Utomhusbion på Rådhustorget blir i år klassikern Flashdance från 1983 med visningsdatum satt till den 23 juli.

Pettson och Findus Falkenberg

För att även de allra minsta ska trivas här i Falkenberg erbjuds det utomhusteater i Teatergläntan där föreställningen "Vi på Saltkråkan" spelar hela sommaren ända fram till mitten av augusti. Och vid Falkenbergs Hembygdsmuseum kommer Pettson och Findus att göra pannkakstårta i fram till slutet av juli.

Välkommen till en härlig och intensiv evenemangssommar i Falkenberg! Stor som liten.


Sidan uppdaterad: 2014-07-07