Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Vädret skapar problem med strandstädning

De senaste dagarnas väder har medfört att stora mängder tång samlats längs med den halländska kuststräckan.  Tången är dock svår att få bort.

Det är just kombinationen av vind och lågvatten som gör det svårt att hålla stränderna rena eftersom stora delar av tången ligger kvar i vattnet. Tången måste nämligen sköljas upp på stranden för att den ska kunna fångas upp och rensas bort.

- Vi är inte ensamma på västkusten att ha just det här problemet. Det finns i dagsläget ingen maskin som klarar av att rensa tång i vatten, utan 95% rinner igenom.  Det finns en maskin som används på försök nere i Skåne, men det är allt. Våra entreprenörer som städar stränderna är väl medvetna om problemet och jobbar just nu för fullt för att göra kustremsan så ren från tång som möjligt, säger Fredrik Lindespång, park- och strandchef vid Falkenbergs kommun.

Det är de sju stränder som kommunen klassar som badstränder som ingår i den dagliga strandstädningen, dvs  Skrea Strand, Ringsegård, Olofsbo, Ugglarp, Rosendal, Glommen och Långasand.

Sidan uppdaterad: 2014-07-07