Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Pridetal på Rörbeckstorget. FUllt med människor och vajande flaggor.

Hela Rörbeckstorget var fullt av vajande prideflaggor när årets pridetalare, Rickard Söderberg, talade och sjöng.

Stolta falkenbergare på Pride

Pride Falkenbergs parad slingrade sig lång genom gatorna, där publiken stod tätt längs med sidorna. Rörbeckstorget, där årets pridetalare Rickard Söderberg och kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson höll tal, var ett hav av vajande regnbågsflaggor.

Så här svarade några medborgare på frågan: Vad är du stolt över i dag?


Dorte och Anna Sofia Andersen med barnen Thea och Valdemar.

Dorte och Anna Sofia i tåget med syskonvagnen.

Dorte och Anna Sofia Andersen med barnen Thea och Valdemar

Anna: Jag är stolt över min fantastiska familj

Dorte: Ja, alla ska få gifta sig och skaffa familj oavsett var man kommer ifrån. Tänk att man kan samla så många i en så liten stad. Vi är nog lite förvånade över hur många som har kommit.

Anna: Det känns jättebra i dag. Jag kommer från Falkenberg. Jag kom själv inte ut förrän jag var 30, innan visste jag knappt om det själv, jag levde i ett hetrosexuellt förhållande. I slutet av 80-talet, början på 90-talet när jag var ung, då fanns inte den synligheten som finns i dag. Därför är den här dagen fantastisk, inte minst för ungdomar.

Mikael och Daniel sitter i en rosa sittmöbel och myser.

Mikael och Daniel.

Mikael Wikström och Daniel Löfskog

Daniel: Jag är stolt över att vara oss. Att vi får chans och möjlighet att vara som vi är. Vi är stolta över varandra och att det är så mycket kärlek i stan. Att ha Pride här, det är viktigt. I stora städer som Stockholm har det funnits länge, men i små städer är många kvar i garderoben. Det här är en signal att jag våra vara mig själv även här. Nu vet jag att stan ställer upp. Vi visar att vi tycker att alla får vara den de är.

Mikael: Jag är stolt över Daniel.

Amanda Bodin,  Cecilia Kjellgren och Jill Wegerup.

Amanda, Cecilia och Jill.

Amanda Bodin, trainee på barn- och ungdomsförvaltningen, Cecilia Kjellgren, ungdomsambassadör, och ungdomssamordnaren Jill Wegerup som anordnat Pride Falkenberg.

Cecilia: Jag är stolt över att ha roddat hem detta. Att så många visat engagemang och intresse och varit så peppade. Det här är en viktig dag för en viktig fråga.

Amanda: Jag är så stolt över Pride Falkenberg-teamet, och falkenbergarna som är här i dag som visar att vi tillsammans står upp för alla människors rätt att älska vem de vill. Det var när vi jobbade med mötesplatsen för HBTQ-personer här i Falkenberg som vi kom på idéen. Jag har bott i Uppsala tidigare, där kommer många olika människor från många platser. Där är det mer öppet. Sedan flyttade jag hit. I en mindre stad är det mer problem. Därför är en sådan här dag så viktig. Tack, Falkenberg!

Jill: Jag är stolt över brandmännen som hjälpte till att hissa Prideflaggan i morse, över alla volontärer som arbetat ideellt med detta, jag är stolt över de fina talen, det långa tåget, den härliga publiken, våra sponsorer, kommunen: jag är stolt över varenda en som gjort den här dagen möjlig.  Jag är stolt över alla som vågar vara mer öppna efter i dag, mot sig själva och mot andra.

Peder Jarnvall, präst.

Peder.

Peder Jarnvall, präst:

Jag är stolt över min kommun. Mari-Louise Wernersson tar ett stort steg genom att bryta osynligheten. Anonymiteten är den stora stadens problem. Osynligheten är den lilla stadens problem. Befria kärleken! Vi har haft drop in-vigsel i dag, och även om ingen ännu har kommit och gift sig så hoppas jag att människor inspireras av att se mig och Majlis Wolfhagfen, som är borgerlig vigselförättare, och får lust för ett framtida ja. Fotnot: Efter att denna intervju gjordes, sade åtminstone ett par ”ja” till varandra.

Vicky Åback och Ebba Hermansson.

Vicky och Ebba.

Vicky Åback och Ebba Hermansson

Ebba: Jag är stolt över att man kan gå bland folk och känna sig accepterad.

Vicky: Jag är stolt över falkenbergarna faktiskt. Att det finns så mycket kärlek och värme här.


Sidan uppdaterad: 2014-06-14