Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Firandet av Sveriges nationaldag

Nationaldagen firas traditionsenligt i Falkhallen med inslag av både kultur och idrott.

Firandet startar utanför Falkhallen kl. 14 med prova på aktiviteter för stora och små. Som en försmak av nybyggnationen på Vallarna finns det möjlighet att prova på Parkour (ett sätt att ta sig förbi hinder utan hjälpmedel). Falkenbergs volleybollklubb finns också utanför Falkhallen för att ge möjlighet att prova på. Folkdanslaget Falkringen visar upp sig och sina färdigheter i folkdans utanför Falkhallen ca kl. 14.30 i anslutning till detta ges det tillfälle att kunna sätta sig ner och fika. Inne i cafét Hjärtat hälsas nya medborgare välkomna med ett diplom och gåva från kommunen.

Festligheterna startar kl. 15 inne i Falkhallen där kultur- och fritidschef Jan P Bordahl välkomsttalar följd av sång och musik från Falkenbergs manskör, Solteaterns rockorkester och Falkenbergs blåsorkester. Konferencier för firandet är Lena Petersson som också kommer att stå för skönsång tillsammans med Hans Schakonat på gitarr. På programmet står vidare utdelningar av silverpokal för idrottsliga framgångar i form av SM-guld eller högre. Som utdelare står kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande Stig Agnåker.

Sidan uppdaterad: 2014-06-05