Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Murikamifikation

Foto: Joroen Bosch

Nu har de holländska dansarna börjat undersöka Falkenberg

Sent på tisdagskvällen anlände Thami Joe Fischer, Jasper Dzuki Jelen och Mojra Vogelnik-Skerlj med tåget från Amsterdam. Under onsdagen och torsdagen kommer de att undersöka staden och repetera in en föreställning som är helt platsunik. Vi ser med spänning fram emot vilka vrår av vår stad som vi kommer få se på med nya ögon genom deras föreställning Murikamification. Dansarna kommer med inspiration av parkour, att ta Falkenbergarna med på en oförglömlig tur.

Det som är unikt för Falkenbergs är att här kommer dansarna att hålla workshops för högstadieelever på Söderskolan och Skogstorpsskolan. Detta görs som en satsning inom kommunens arbete med skapande skola. Falkenberg har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9 tillsammans med professionella kulturutövare. Syftet med Skapande skola är att stimulera samverkan mellan skolan och kulturlivet och att stärka elevernas möjligheter att lära genom eget skapande. (för mer information om skapande skola se på kulturradet.se)

Koreografen Erik Kaiel och danskompaniet Arch8 från Nederländerna gästspelar i Halland under en månad. Arrangemanget sker i samverkan mellan Kultur i Halland och kommunerna Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka och Varberg samt Hallands Konstmuseum och Hallands Kulturhistoriska Museum.

I Falkenberg kommer följande arrangemang att ske inom ramarna för projektet:

  • 25 april kl 9:30 & kl 12:30 skolföreställningar med start vi Stortorget, skulpturen Hon väntar alltid.
  • 26 april kl 14 kostnadsfri föreställning för allmänheten med samma startplats som ovan.

Dessutom kommer man i Falkenberg att genomföra workshop med skolelever på Skogstorpsskolan och Söderskolan den 5 maj.

Sidan uppdaterad: 2014-04-24