Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Premiär för Pridefestival i Falkenberg

Lördag 14 juni 2014 hålls för första gången en Pridefestival i Falkenberg. Tanken med dagen är att skapa en glädje- och kärleksfull stämning i Falkenberg samt öka medvetande och tolerans kring HBTQ-frågan.

- Närvaro skapar acceptans och med en festival sätter vi oss på kartan som en öppen kommun, säger Jill Wegerup, ungdomssamordnare och projektledare för Pride Falkenberg.

Festivalen kommer att äga rum nere i trädgården vid navigatorcentrum och bestå av picknick, debatt, workshops, informationsmontrar, dans och musik. Ett pridetåg avgår sedan därifrån och går genom stan till Rådhustorget där bland annat kommunrådet Mari-Louise Wernersson håller tal och Prideflaggan hissas. Någon form av musik blir det där också.

Amanda Bodin och Jill Wegerup

Amanda Bodin och Jill Wegerup

- Dagen är ett manifest för att visa att i Falkenberg får alla vara sig själva- det vill säga älska den man vill, säger Jill Wegerup.
Ungdomarna på mötesplatsen och andra intresserade är med och tar fram innehållet i workshopsen. Arbetet med det innehållet ansvarar kommunens ungdomsambassadör Amanda Bodin för.
- Pride Falkenberg är inte bara en fest för HBTQ-personer utan för alla som tror på lika rättigheter. Ingen norm kan styra någons känslor och festivalen handlar om det, säger Amanda Bodin.

Söker samarbetspartners

Kommunen står bakom arrangemanget men söker samarbetspartners i näringslivet för finansiering av dagen men också för det symboliska värdet i att företagen i kommunen visar att de är för ett Falkenberg för alla.
- Jag har varit runt i de flesta butiker och affärer i stan och gensvaret är positivt. Vår förhoppning är att många affärer kommer att välja att skylta i regnbågsfärger denna dag för att visa att de stöder ändamålet, säger Amanda Bodin.

Sidan uppdaterad: 2014-04-07