Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Hertingforsen

Foto: Thomas Andersson - n

Välkommen på kunglig invigning av Hertingforsen

Den 1 april är det invigning av Hertingforsen i centrala Falkenberg. Vi firar då genomförandet av en unik naturvårdssatsning där vi släppt Hertingforsen fri och gjort det möjligt för fisk att fritt passera Ätran. Invigningen som är öppen för allmänheten kommer att genomföras vid grässlänten nedanför Vesterhavsskolan, Hertingen med start kl. 14.00.

Kung Carl XVI Gustaf kommer vara på plats för att inviga forsen genom att symboliskt släppa loss små laxar sk. smolt i vattnet.  Kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson kommer även att tala om Hertingprojektet som en unik naturvårdssatsning och forsen som ett nytt hållbart besöksmål.

Efter invigningsceremonin kommer kommunens destinationsutvecklare Kristjan Fannar Sigurdarson guida Kungen i området längs med forsen med ett par informationsstopp. Efter vandringen överlämnas ett nytt fiskekort till Kungen och därmed invigs fiskesäsongen för lax.

Passa på att lära mer om Hertingforsen

I samband med invigningen finns det möjlighet att lära mer Hertingforsen. Mellan kl. 14.30-17.00 kommer det att finnas experter på plats som bland annat kan berätta om Hertingprojektet, Hertingforsens historia, kommunens hållbarhetsarbete och laxens betydelse för Falkenberg.

Välkommen!

Sidan uppdaterad: 2014-03-20