Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Nytt Wheels & Wings i Falkenberg

Det blir ett nytt Wheels and Wings i Falkenberg nästa sommar. Det har Falkenbergs kommun och Wheels and Wings arrangören Warbergs Automobile Club kommit överens om. 

– Vi är mycket nöjda med hur Wheels & Wings genomfördes och - framför allt - togs emot i Falkenberg. Därför fortsätter vi gärna vårt samarbete med kommunen och övriga aktörer, säger arrangören Gösta Karlberg på Warbergs Automobile Club.

Wheels & Wings som arrangeras av den ideella föreningen Warbergs Automobile Club är en av Sveriges största motorfester. Den 19-20 juli i år genomfördes evenemanget för första gången i Falkenberg, efter att tidigare haft sin hemmaarena i Varberg. Evenemanget i Falkenberg lockade ca 16.500 besökare till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana, och drog storpublik till den organiserade cruisingen där runt 3.800 bilar visade upp sig och körde genom Falkenberg stad.

Wheels and wings

– Man kan nog säga att Wheels & Wings i Falkenberg blev en succé. Vädret var fint och vi hade lika många besökare som Varberg haft efter 30 år. Det skapades en folkfest-stämning som vi ska värna om, säger Kristjan Sigurdarson på Destination Falkenberg AB som har i uppdrag att utveckla Falkenberg som destination.

Destination Falkenberg har efter sommarens premiär gjort en intern utvärdering av Wheels and Wings där både arrangör, kommunrepresentanter, polis, räddningstjänst och näringsidkare fått tycka till. Bolaget har också tagit intryck av opinionen i media och fått allmänhetens reaktioner på evenemanget, bland annat via Facebook och webbenkät på kommunens hemsida.

Det övergripande intrycket har varit positivt. Utvärderingen visar att evenemanget på det stora hela har varit bra genomfört, med en välkomnande stämning. I början av hösten träffade kommunen och destinationsbolaget arrangören för att diskutera utvärderingen, förbättringar och ett framtida samarbete. Efter denna avstämning står det nu klart att det blir ett nytt Wheels and Wings i Falkenberg 2014.

– Vi är klart positiva till att Wheels and Wings arrangeras här i Falkenberg nästa år. Den folkfest vi såg i somras, den vill vi se igen, säger kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson.

Som samordnande part kommer Destination Falkenberg nu vara med och vidareutveckla Wheels & Wings för att göra evenemanget än mer attraktivt.  Fokus är att skapa en helhetsupplevelse med fler kringaktiviteter och ett större matutbud.

- Vår ambition är även att Wheels and Wings ska utvecklas med fortsatt respekt för boende och gäster i Falkenberg som inte medvetet besöker eller är intresserade av evenemanget. Detta gör vi genom bättre planering och förebyggande åtgärder, säger Kristjan Sigurdarson på Destination Falkenberg.

Datumen för nästa års Wheels & Wings är planerade till den 18-19 juli.

Sidan uppdaterad: 2013-11-01